רוצה להתחיל לטעום חג? מיני סופגניות או דונאטס ברוטב שוקולד

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

1/2 ק"ג קמח

25 גר' שמרים טריים (שמרית)

4-5 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1 כוס חלב (200 מ"ל) + 1כף ברנדי או רום

2 ביצים גודל בינוני

80 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה
  1.  מכניסים לקערה קמח, מוסיפים מלח וקוביות החמאה בתוך קערה גדולה ויוצרים באמצע הקמח כעין גומה עמוקה, שוברים את הביצים לתוך הגומה ומערבבים להמסת החמאה. אפשר לשים הכל בקערת מערבל ולהשתמש בוו לישה.
  2. בנפרד ממיסים את השמרים  עם החלב והסוכר ומעבירים לתערובת של הקמח.
  3. "מקפלים" בידיים את הקמח, מן הדפנות פנימה, ומערבבים את הקמח עםהשמרים תוך כדי לישה או עם וו המערבל כ-5 דקות במהירות איטית  ועוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. מניחים מכוסה לפחות חצי שעה או קצת יותר .
  5. מחלקים הבצק ל-35 -30 חלקים ויוצרים צורת כדור מכל אחד(בגודל של כדור פינג-פונג)   .
  6. מחממים בסיר רחב ועבה שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות מכל צד כ –דקה וחצי עד להזהבה ( טמפרטורת השמן כ-160 מעלות ולא יותר כי אז הסופגניות יצאו כהות מדי)
  7. נועצים בכל אחד שיפוד ומניחים על צלחת עם נייר סופג (אפשר לותר על המקל)
  8. אפשר להחדיר לכל סופגניה מלית ריבה או שוקולד או ריבת חלב  באמצעות שקית זילוף עם צנטר חלק

הכנת רוטב שוקולד מריר ולבן

 בקערת זכוכית ממיסים שוקולד מריר על סיר אדים (בן מארי) עד להמסה מלאה ,

כנ"ל עושים עם המסת השוקולד הלבן ומיד טובלים כל סופגניה בשוקולד ואחרי זה בקערת סוכריות או  ציפויים נוספים לבחירתכם  שהכנו מראש.

לחילופין ניתן להמיס את השוקולד בסיר עם  מעט חמאה (כ-20 גר) ואז אין צורך בסיר אדים


חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


2 תגובות

  1. פסי הגב

    מרדדים פס ארוך ואז מחברים את הקצוות.
    נוצר מעגל ,
    עיגול עם חור האמצע

  2. הודיה הגב

    איך עושים את הצורה של הדונאטס שבתמונה?

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן