חודש טוב! תתחילי לטעום חג מיני דונאטס ברוטב שוקולד

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

1/2 ק"ג קמח

25 גר' שמרים טריים (שמרית)

4-5 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1 כוס חלב (200 מ"ל) + 1כף ברנדי או רום

2 ביצים גודל בינוני

80 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה
  1.  מכניסים לקערה קמח, מוסיפים מלח וקוביות החמאה בתוך קערה גדולה ויוצרים באמצע הקמח כעין גומה עמוקה, שוברים את הביצים לתוך הגומה ומערבבים להמסת החמאה. אפשר לשים הכל בקערת מערבל ולהשתמש בוו לישה.
  2. בנפרד ממיסים את השמרים  עם החלב והסוכר ומעבירים לתערובת של הקמח.
  3. "מקפלים" בידיים את הקמח, מן הדפנות פנימה, ומערבבים את הקמח עםהשמרים תוך כדי לישה או עם וו המערבל כ-5 דקות במהירות איטית  ועוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. מניחים מכוסה לפחות חצי שעה או קצת יותר .
  5. מחלקים הבצק ל-35 -30 חלקים ויוצרים צורת כדור מכל אחד(בגודל של כדור פינג-פונג)   .
  6. מחממים בסיר רחב ועבה שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות מכל צד כ –דקה וחצי עד להזהבה ( טמפרטורת השמן כ-160 מעלות ולא יותר כי אז הסופגניות יצאו כהות מדי)
  7. נועצים בכל אחד שיפוד ומניחים על צלחת עם נייר סופג (אפשר לותר על המקל)
  8. אפשר להחדיר לכל סופגניה מלית ריבה או שוקולד או ריבת חלב  באמצעות שקית זילוף עם צנטר חלק

הכנת רוטב שוקולד מריר ולבן

 בקערת זכוכית ממיסים שוקולד מריר על סיר אדים (בן מארי) עד להמסה מלאה ,

כנ"ל עושים עם המסת השוקולד הלבן ומיד טובלים כל סופגניה בשוקולד ואחרי זה בקערת סוכריות או  ציפויים נוספים לבחירתכם  שהכנו מראש.

לחילופין ניתן להמיס את השוקולד בסיר עם  מעט חמאה (כ-20 גר) ואז אין צורך בסיר אדים

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

9 תגובות

    1. אפשר לרדד ולחתוך עם חותכן עגול ועוד חותכן עגול קטן בשביל החור. גם צנטר גדול יכול להיות טוב לחור הפנימי. וכוס לחור הגדול.
      בהצלחה!

  1. המתכון נראה מושלם משום מה גם במתכון של הסופגניות וגם של הביגלה עים השומשום לא כתוב כמות סוכר ובאופן הכנה כתוב להוסיף את הסוכר השמח לתיקון תודה

  2. המתכון מדבר על "סופגניות". והצילום הנפלא הוא של "דונטס".

    האם אפשר להכין מבצק זה גם "דונטס" ? הייתי שמחה לנסות.

    תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.