יום חמישי

|

ט׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

12/09/2024

לאישה החרדית

|

ט׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

12/09/2024

|

יום חמישי

פסטה ברוטב פסטו / ליאורה כהן

רוטב הפסטו עשוי מעלי בזיליקום טריים וטעמו עשיר ומיוחד. שימרו את ממרח הפסטו המוכן במקפיא עד השימוש. במידה ואין לכם מכונת פסטה קנו פסטה שאתם אוהבים ובשלו  לפי הוראות היצרן

פסטה ברוטב פסטו

דרגת קושי קלה. משך הכנה שעה .כמות לששה סועדים

החומרים לממרח פסטו:

2 חבילות בזיליקום ללא הגבעולים

100 גר' צנוברים

1 כפית מלח

4 שיני שום

1/3 כוס שמן.

1 חבילת פסטה מבושלת ומסוננת

החומרים לרוטב הפסטו :

500 מל'  שמנת מתוקה.( או שמנת לבישול)

25 גר' חמאה

3 כפות ממרח פסטו

1 כפית מלח

החומרים לבצק הפסטה:

500 גר' קמח לפסטה ( ניתן להכין מקמח רגיל)

4 ביצים

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

מים לבישול הפסטה + 1 כפית מלח

מכינים את בצק הפסטה. מכניסים את הקמח הביצים המלח והשמן לקערת הלישה. לשים עם וו ה-K עד במשך 3-4 דקות .אוספים את הבצק . מחלקים ל4 חלקים  ומעבדים במכונת הפסטה .חותכים לרצועות רחבות .

מרתיחים בסיר רחב 4 ליטר מים עם כפית מלח מבשלים את הפסטה במשך 3 דקות

מכינים את ממרח הפסטו-    קולים את הצנוברים על מחבת יבשה. מכניסים את עלי הבזיליקום השום הצנוברים הקלויים והמלח למעבד מזון. טוחנים ומוסיפים את השמן בהדרגה עד שמתקבל ממרח . מעבירים את הממרח לקופסה אטומה ושומרים עד השימוש.

מכינים את הרוטב- מחממים את החמאה בסיר רחב. מוסיפים את ממרח הפסטו ומטגנים תוך בחישה. מוסיפים את השמנת המתוקה והמלח ומבשלים תוך בחישה במשך 3 דקות.מסירים מהאש.

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שכל הפסטה מצופה ברוטב הפסטו.

מגישים חם . הפסטה נשמרת בהקפאה .

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים