יום שישי

|

|

06/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

06/12/2024

|

יום שישי

עוגת שוקולד שוקולדית:)

חומרים

200 גרם שוקולד מריר (האחוזים לבחירתכם)


 כוס שמן


4 ביצים


כוס סוכר


כוס קמח (אפשר חצי כוס קמח מלא אם רוצים)


כפית אבקת אפייה


אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)


 

 

גנאש מבריק לציפוי (לא חובה):

 

150 גרם שוקולד מריר


150 מ"ל ריצ'

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים או משמנים את התבנית הרצויה.
  • קוצצים את השוקולד.
  • במיקרוגל: מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והשמן וממיסים בפולסים קצרים, חצי דקה כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד, ממשיכים עד שהכל נמס, מערבבים היטב.
  • בינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה, כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה.
  • ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (זה לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים).
  • מורידים מהמיקסר, מוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאד, מערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מדי.
  • מעבירים לתבנית, אופים כ-40-30 דקות על טורבו, או 45-55 דקות על תוכנית רגילה
  • מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה, אם יש פירורים לחים על הקיסם – היא מוכנה, אל תחכו שקיסם יהיה יבש לגמרי.
  • הציפוי:

    • קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית.
    • מחממים בסיר קטן את הריצ' כמעט עד לרתיחה.
    • שופכים את הריצ' על השוקולד ומניחים לשלוש דקות.
    • כעבור שלוש דקות מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
    • מחכים שהעוגה תצטנן ומוזגים את הגאנש מעל.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים