חומרים
200 גרם שוקולד מריר (האחוזים לבחירתכם)
כוס שמן
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח (אפשר חצי כוס קמח מלא אם רוצים)
כפית אבקת אפייה
אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)
גנאש מבריק לציפוי (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל ריצ'
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים או משמנים את התבנית הרצויה.
- קוצצים את השוקולד.
- במיקרוגל: מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והשמן וממיסים בפולסים קצרים, חצי דקה כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד, ממשיכים עד שהכל נמס, מערבבים היטב.
- בינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה, כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה.
- ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (זה לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים).
- מורידים מהמיקסר, מוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאד, מערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מדי.
- מעבירים לתבנית, אופים כ-40-30 דקות על טורבו, או 45-55 דקות על תוכנית רגילה
- מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה, אם יש פירורים לחים על הקיסם – היא מוכנה, אל תחכו שקיסם יהיה יבש לגמרי.
-
הציפוי:
- קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית.
- מחממים בסיר קטן את הריצ' כמעט עד לרתיחה.
- שופכים את הריצ' על השוקולד ומניחים לשלוש דקות.
- כעבור שלוש דקות מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
- מחכים שהעוגה תצטנן ומוזגים את הגאנש מעל.
תגובה אחת
יצא פיצוץץץ שווה לנסות!!!!