יום שני

|

|

23/06/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/06/2025

|

יום שני

עוגת שוקולד שוקולדית:)

חומרים

200 גרם שוקולד מריר (האחוזים לבחירתכם)


 כוס שמן


4 ביצים


כוס סוכר


כוס קמח (אפשר חצי כוס קמח מלא אם רוצים)


כפית אבקת אפייה


אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)


 

 

גנאש מבריק לציפוי (לא חובה):

 

150 גרם שוקולד מריר


150 מ"ל ריצ'

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים או משמנים את התבנית הרצויה.
  • קוצצים את השוקולד.
  • במיקרוגל: מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והשמן וממיסים בפולסים קצרים, חצי דקה כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד, ממשיכים עד שהכל נמס, מערבבים היטב.
  • בינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה, כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה.
  • ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (זה לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים).
  • מורידים מהמיקסר, מוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאד, מערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מדי.
  • מעבירים לתבנית, אופים כ-40-30 דקות על טורבו, או 45-55 דקות על תוכנית רגילה
  • מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה, אם יש פירורים לחים על הקיסם – היא מוכנה, אל תחכו שקיסם יהיה יבש לגמרי.
  • הציפוי:

    • קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית.
    • מחממים בסיר קטן את הריצ' כמעט עד לרתיחה.
    • שופכים את הריצ' על השוקולד ומניחים לשלוש דקות.
    • כעבור שלוש דקות מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
    • מחכים שהעוגה תצטנן ומוזגים את הגאנש מעל.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים