מצרכים:
2 וחצי כוסות דגני בוקר פריכים (קורנפלקס או פצפוצי אורז)
כוס וחצי מכל סוגי האגוזים שיש לכם בבית – קצוצים.
50 גרם חמאה
חבילת שוקולד מריר
1/2 כוס דבש
1/2 כפית מלח
חצי חבילת שוקולד לבן (לקישוט)
ההכנה:
- משמנים ומרפדים תבנית ריבועית. (כדאי לשים את הנייר אפיה עם עודף בצדדים באופן שתוכלו לחלץ איתו בהמשך את הפטיפורים)
- בקערה גדולה, מערבבים את דגני הבוקר עם האגוזים הקצוצים.
- בסיר קטן, מערבבים את החמאה עם הדבש והמלח. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, ואז ממשיכים להרתיח למשך דקה וחצי, עדיין תוך כדי ערבוב.
- יוצקים את התערובת אל תוך הקערה עם הדגנים והאגוזים, ומערבבים היטב עד שכל הדגנים והאגוזים מצופים בתערובת. מעבירים לתבנית ומהדקים כדי לבטל 'כיסי אויר' שיכולים ללגרום להתפוררות. מעבירים לקירור.
- ממיסים את השוקולד ושופכים מעל התערובת שבתבנית.
- ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לשק זילוף.
- מזלפים פסים לאיזה כיוון שאתם אוהבים – מעל שכבת השוקולד המריר ומקררים להתייצבות.
- חותכים לקוביות ומעבירים למגשי המשלוחים.