מצרכים:
500 גרם עדשים ירוקות
3 גזרים
בצל
חבילת אטריות דקות/עבות/אטריות סבתא
תבלינים: כף מלח, כפית פלפל שחור, 2 כפות אבקת מרק. כפית כמון.
שמן לטיגון
ההכנה:
משרים את העדשים במים רותחים ובינתיים – מטגנים את הבצל קלות. מגרדים את הגזר או קוצצים לקוביות ומניחים על הבצל. מנמיכים את האש. מוסיפים את העדשים (לאחר סינון מההשריה)
ומכסים במים רותחים חדשים – את כל תכולת הסיר. מדליקים את האש ומבשלים יחד כארבעים דקות -שעה עד לריכוך מלא של העדשים. מוודאים לאורך כל הבישול שיש מספיק מים לרוטב (העדשים לא אמורות להמעך לעיסה אחת). מתבלים את תכולת הסיר.
לאחר כשעה של בישול עם מספיק מים ותבלינים, מוסיפים את האטריות. מבשלים עוד כ10 דקות עד לבישולן המלא ומכבים את האש.
בתיאבון!!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן