יום שישי

|

|

18/07/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/07/2025

|

יום שישי

הכי חם על שולחן השבת: מתכון לדג נסיכת הנילוס בסגנון מרוקאי עדין

הרגע שאתם יכולים לטבול את החלה ברוטב וגם אם לא נשאר שם חתיכת דג אתם לא מפסיקים להתענג.... | מתכון העל של עדות המזרח לכבוד שבת: דג נסיכה ברוטב פיקנטי עשיר
| קרדיט: shutterstock

מה צריך?

6-8 פרוסות דג נסיכת הנילוס (אפשר גם עם פרוסות מושט)

4 שיני שום

1/2 כוס שמן

1 גמבה

1פלפל חריף

5 כפות רסק עגבניות

כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים או מהקפאה.

תבלינים: כף טוסקנה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף פפריקה מתוקה, 2 כפות תבלין תערובת עלים מיובשים/תבלין דג

ההכנה:

חותכים את שיני השום לפרוסות עבות ומטגנים יחד עם הפלפל והגמבה (מקלות או פרוסות) למשך כדקה, מוסיפים את הרסק, חצי ליטר מים, תבלינים.

מרתיחים כחמש דקות ומוסיפים פנימה את פרוסות הדג. מתבלים שוב מלמעלה ומעל הכל שופכים כחצי כוס שמן.

מוסיפים מעט מים כך שיגיעו לרוב גובה הדגים. מוסיפים את החומוס מקופסת שימורים/מהמקפיא.

מבשלים על אש גבוהה כ-20 דקות ועוד כרבע שעה על אש נמוכה.

אפשר לפזר מעל ירק טרי קצוץ.

בתיאבון ובהנאה!!!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]