המצרכים:
- 5 כוסות שעועית לבנה מושרית
- 1 כוס גריסי פנינה
- 1 בצל גדול
- חצי ראש שום
- 3 גזרים
- תבלינים: כף כורכום, 2 כפות אבקת מרק, כף מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה כמון.
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר עמוק ורחב.
- מקלפים וחותכים את הגזר לחצאים קטנים ומוסיפים
- מוסיפים ליטר מים רותחים ויחד איתם את השעועית, השום והגריסים. (בסיר לחץ מוסיפים מים בגובה פי 2 מגובה הקטניות)
- מתבלים
- מבשלים על אש גבוהה כשעה ועוד כשעה על אש נמוכה
- מוסיפים מים לפי הצורך – כך שהמרק יצא מעט סמיך.
בתיאבון ובהנאה!