מצרכים:
- 2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות או שוקיים עוף
- 4 תפו"א
- 3 גזרים
- 3 קישואים
- צרור כוסברה / פיטרוילה
- צרור סלרי (לא חייבים)
- 1 בצל גדול
- מעט שמן לטיגון
- תבלינים: כף תבלין שווארמה או תבלין עוף, כף אבקת מרק, כפית מלח, כפית שטוחה פלפל שחור. כפית שטוחה כורכום.
אופן ההכנה:
- נקלוף את כל הירקות ונחתוך לקוביות בגודל בינוני או פרוסות רחבות ומעט עבות.
- נפרוס את הבצל לקוביות ונטגן בתחית הסיר, נוסיף את חלקי העוף.
- נתבל את העוף בתבלין שווארמה וקצת כורכום ונהפוך את חלקי העוף עם הבצל כך שיצרבו מעט ונוסיף את הירקות.
- נצלה מעט את הירקות עם העוף והבצל שיקבלו טעם חגיגי ומרקם מיוחד. נתבל עם כל התבלינים שנשארו.
- נוסיף מים רותחים כך שיכסו את כל התכולה.
- נבשל יחד כשעה: חצי שעה על אש גבוהה ועוד חצי שעה על אש נמוכה-בינונית.
בהצלחה ובתיאבון!