המצרכים:
- 3-4 כוסות רוביא
- 2 כוסות שעועית לבנה
- 1 כפית גדושה כורכום
- כף אבקת מרק
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- כף כמון
- 1 בצל גדול
- 3-4 שיני שום
- 4-5 גזרים בינוניים
אופן ההכנה:
- נשרה את השעועית והרוביא למשך שעתיים
- נחתוך את הבצל לקוביות ונטגן עם מעט שמן (אם תרצו להוסיף בשר ראש, אפשר בשלב זה)
- נוסיף את שיני השום ואת השעועית והרוביא
- נתבל, נוסיף את הגזרים ונכסה במים רותחים
- נרתיח למשך שעה על אש גבוהה ועוד שעה וחצי על אש נמוכה, נוודא כל הזמן שיש מים בגובה הקטניות.
- נערבב מדי פעם לוודא שהתבשיל לא נדבק לתחתית הסיר ונוסיף מים לפי הצורך.
- יש לשים לב שהקטניות התרככו מאד ואז לכבות את האש ולהשאיר מכוסה.