יום חמישי

|

|

13/02/2025

לאישה החרדית

|

|

|

13/02/2025

|

יום חמישי

מתכון נסיך לבשר אסאדו בצלי

איך מכינים אסאדו בתנור? עם המתכון הקל שלנו שיהפוך את הנתח שלכם לעסיסי וחגיגי וטעים ברמות שאי אפשר לתאר....
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשק אסאדו (עם עצם או בלי) מספר 9 או 10
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל
  • כוס יין יבש
  • חצי כוס סילאן
  • שמן קנולה
  • תבלינים: 2 כפות פפריקה, 1 כף אבקת מרק, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף מלח, כף תבלין לקציצות/שווארמה

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית פיירקס עמוקה בנייר אפיה ומברישים בשמן
  2. פורסים פרוסות בצל דקות ומניחים מעל את נתח הבשר
  3. מערבבים בקערה את היין עם הסילאן וחצי כוס שמן, מוסיפים את התבלינים ומערבבים לרוטב אחיד
  4. מפזרים 2/3 מהרוטב על הבשר.
  5. מוסיפים את שיני השום לבשר, פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים סביב ומעל נתח הבשר ושופכים מעל את הרוטב שנשאר.
  6. עוטפים את תכולת הפיירקס במכסה מיועד או בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור רותח ואופים למשך כשעתיים בחום של 200 מעלות
  7. לאחר שעתיים מורידים את המעלות ל150 וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי-שעתיים (יש לבדוק מדי פעם אם הבשר רך ומתפרק בקלות על ידי סכין ואז להוציא)

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים