מצרכים:
- 2 ק"ג בשק אסאדו (עם עצם או בלי) מספר 9 או 10
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 5 שיני שום
- 1 בצל
- כוס יין יבש
- חצי כוס סילאן
- שמן קנולה
- תבלינים: 2 כפות פפריקה, 1 כף אבקת מרק, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף מלח, כף תבלין לקציצות/שווארמה
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית פיירקס עמוקה בנייר אפיה ומברישים בשמן
- פורסים פרוסות בצל דקות ומניחים מעל את נתח הבשר
- מערבבים בקערה את היין עם הסילאן וחצי כוס שמן, מוסיפים את התבלינים ומערבבים לרוטב אחיד
- מפזרים 2/3 מהרוטב על הבשר.
- מוסיפים את שיני השום לבשר, פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים סביב ומעל נתח הבשר ושופכים מעל את הרוטב שנשאר.
- עוטפים את תכולת הפיירקס במכסה מיועד או בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור רותח ואופים למשך כשעתיים בחום של 200 מעלות
- לאחר שעתיים מורידים את המעלות ל150 וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי-שעתיים (יש לבדוק מדי פעם אם הבשר רך ומתפרק בקלות על ידי סכין ואז להוציא)
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן