הכנה: שף מירי זורגר
סטיילינג : ציפי כהן
צילום: שושי גרינוולד
מנת גורמה נפלאה וקלת הכנה
4 מנות
החומרים הדרושים:
4 חזה עוף שלם ללא עצמות
לציפוי
1 צנצנת דובדבנים ללא חרצנים עם הנוזלים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית גריל עוף
3 כפות סילאן
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן
לרוטב:
2 כפות ריבת דובדבנים
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן

צילום: שושי גרינוולד
אופן ההכנה
- מערבבים את רכיבי המרינדה שופכים על גבי חזות העוף ומשרים לילה במקרר מכוסה. מוציאים את החזות וחלק מהדובדבנים מהמרינדה, ושומרים אתה בצד.
- על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים כל חזה בנפרד עם דובדבנים ללא רוטב וסוגרים בנייר אפייה צמוד על מנת לשמור על צורה מעוגלת של החזה. עוטפים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפים כ 15 ד', מסירים את הכיסוי ואופים 5 ד נוספות עד להשחמה ומוציאים מהתנור. (אין לאפות את החזות יותר מדי על מנת למנוע יבוש יתר) מבשלים את
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את חומרי המרינדה ומוסיפים את חומרי הרוטב, מבשלים להסמכה קלה. -אפשר להסמיך עם כף קמח
- פורסים את החזה ומגישים עם הרוטב החם
*לחימום על גבי הפלטה יש לחמם את החזה על כלי שני, ואת הרוטב בנפרד בסיר קטן.
*ניתן להקפיא את החזה בנפרד ואת הרוטב בנפרד, ולחמם לאחר ההפשרה ביחד.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן