פופייט חזה עוף ממולא  בירקות מוקפצים/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית, משך הכנה 75 דקות, שש מנות.

החומרים:

2 חזה עוף שלמים

למלית הירקות:

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות שמן שומשום/ זית

1/4 כוס רוטב סויה

1 כף דבש

1 כפית מלח

 

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף קמח

החומרים לציפוי:

1 כוס קמח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל חור

2 ביצים טרופות עם כף מים

2 כוסות פרורים מוזהבים לשניצל

1/2 כוס שומשום / מעט שומשום שחור

שמן לטיגון

מכינים את המלית:

מחממים שמן במחבת גדולה , מוסיפים את הבצל הגזר והשום ומטגנים תוך בחישה במשך שלוש דקות

מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים במשך  5 דקות תוך בחישה .

מוסיפים את  הקמח המלח הפלפל הדבש ורוטב הסויה ומבשלים עד שהתערובת מתחילה להסמיך.

מניחים כל מחצית חזה עוף על קרש חיתוך ,מסירים את עודפי השומן מהנתח,

נועצים סכין חדה וחלקה במרכז נתח החזה ויוצרים כיס עמוק , נזהרים לא לקרוע  את הצדדים.

דוחסים מהמלית לתוך הכיס עד תחתיתו.  טובלים כל חזה ממולא בקמח, אחרי כן  בביצים הטרופות  ופרורי הלחם .  מחממים  שמן  בגובה שני ס"מ במחבת רחבה  על להבה בינונית  ,מטגנים כל חזה  במשך שלוש דקות מכל צד. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השומן

חוצים כל חזה לשניים באלכסון , מניחים בצלחת הגשה ומגישים חם.

 

 

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


תגובה אחת

  1. חני הגב

    ניסיתי את המתכון הנ"'ל (חזה ממולא בירקות) הירקות יצאו מעדן אך לאחר שניסיתי לטגן עם החזה הבפנים נשאר לא ראוי לאכילה למרות שמבחוץ זה היה מטוגן די והותר
    מה עושים במקרה כזה?

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן