חזה עוף דיאטטי
חזה עוף, ללא העור, הוא דל קלורי ומתאים לתקופת הרזיה. כדאי להכין ואתו עם מעט מאד שמן ועם הרבה ירקות. מתקבלת מנה עיקרית צבעונית וטעימה מאד שאפשר לאכול ללא נקיפות מצפון בזמן מבצעי דיאטה
2 מנות
- 2 חצאי חזה עוף, ללא עור (2 שניצלים)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, פרוס דק
- חצי גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות
- חצי פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקות
- 2 שיני שום, פרוסות
- חצי כוס מים
- חצי כוס רוטב ברביקיו בטעם קייג'ון
- מלח, פלפל שחור
הוראות הכנה:
- משטחים את חזה העוף, אך לא דק מדי. מתבלים במלח ופלפל. מחממים חצי כף שמן במחבת טפלון גדולה ומטגנים את הבשר דקה וחצי מכל צד. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת עוד חצי כף שמן ושמים בה את הבצל, הגמבה, הפלפל והשום.
- מטגנים על אש גבוהה, תוך ערבוב (מקפיצים) במשך 3 דקות.
- מקטינים את הלהבה, מוסיפים את המים ורוטב הברביקיו ומבשלים עוד 2 דקות. מחזירים את הבשר אל הרוטב ומבשלים יחד עוד דקה או שתיים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם יחד עם אורז לבן
טיפ:
טעם קייג'ון אופייני לדרום ארצות הברית ובעיקר לואיזיאנה שם אוהבים לאכול אוכל חריף ומתובלן מאוד!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן