יום ראשון

|

י״ב באלול ה׳תשפ״ד

|

15/09/2024

לאישה החרדית

|

י״ב באלול ה׳תשפ״ד

|

|

15/09/2024

|

יום ראשון

חלי ממן מגישה : מדריך חשוב לתזונה נכונה גם בפסח ולא רק:)

רעבה בפסח? זה לא אומר שאת לא אוכלת 🙂

חג הפסח הינו אחד החגים הכי עתירי קלוריות. הוא מאופיין בשולחנות עמוסים אוכל, פיקניקים וטיולים שבמרכזם נמצא האוכל. בחג זה ישנה נטייה לעלות בממוצע כשניים-שלושה קילוגרם. אז איך עוברים את חג הפסח בשלום? מה עושים עם השמן, הביצים והקינוחים בשבוע הזה? ואיך מוצאים תחליף למצות?

חלי ממן מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מעניקה לנו רעיונות, טיפים וקצת משמעת עצמית כדי לעבור את חג הפסח בצורה בריאה ולהישאר במשקל תקין:

מצה במקורה היא מזון פשוט, לחם עוני… קמח ומים. אך ערכה הקלורי והתזונתי מקביל ל 2 פרוסות לחם (מכילה כ- 150 קלוריות ליחידה). מצה מחיטה מלאה מכילה מעט פחות קלוריות והמון סיבים תזונתיים, ובמצת ביצים אין הבדל גדול בקלוריות ממצה רגילה ואחוזי השומן בה גבוהים יחסית. כמובן שתוספת שוקולד, הוספת גבינות ואגוזים למיניהם או טיגון המצה מוסיפים משמעותית לערך הקלורי של הארוחה. מצה עם שוקולד למריחה מכילה כ- 420 קלוריות ומצה מטוגנת בביצה מכילה כ- 220 קלוריות.

שמן – כמעט בכל בית ישנם מאכלי חג מסורתיים מטוגנים. נסו להימנע מכל סוגי המצות והלביבות המטוגנות. העדיפו פשטידות אפויות בתנור. השתמשו במתכוני הפשטידות הרגילים ופשוט המירו את הקמח הרגיל בקמח מצה. למתכוני הפשטידות של חלי ממן לחצי כאן

חרוסת – מאכל יהודי מסורתי שמהווה חלק בלתי נפרד מארוחת ליל הסדר. החרוסת מתוקה, טעימה ונמרחת בקלות על המצה. אפשר ליהנות מחרוסת מסורתית דלה בקלוריות, משביעה ומלאה ויטמינים: לצנצנת קטנה של 250 גרם.

המתכון:

1 תפוח, 1/2 כוס אגוזי מלך, 1/4 כוס יין מתוק,  2 כפות צימוקים, 1 כף דבש

וקינמון וציפורן לפי הטעם. טוחנים את כל המרכיבים יחד ומקבלים חרוסת נהדרת.

עוגיות הפסח – בעוגיות הפסח יש 'סכנה' של ממש למי שמעוניין לשמור על משקלו. הן מכילות בעיקר אגוזים, שקדים, בוטנים, קוקוס, שומשום וכ"ו. כולם עשירים בשומנים וקלוריות. עוגייה אחת יכולה להכיל כ-100 קלוריות. אם אתם מסוג האנשים שלא מסתפקים באחת- אל תקנו מהן בכלל…

תפוחי אדמה– כן, בחג הפסח רבים מאיתנו אוכלים כמות גדולה מאוד של תפוחי אדמה. כדי לשלב אותם נכון בתפריט כדאי לזכור שתפוחי האדמה מהווים תחליף ללחם. תפו"א אחד (בינוני) שווה ברמה הקלורית לפרוסת לחם או לחצי מצה (כ 75 קלוריות). לכן, חשוב מאוד להעריך כמה תפוחי אדמה מוגשים בכל מנה. בטח שעדיף לא לטגן אותם, ואם מתבלים בשמן אז במדידה- בכף או בכפית, כדי שנדע כמה שמן הוסף.

ביצים– ביצים מהוות מקור מצוין לחלבון, שהוא בעל איכות תזונתית גבוהה ביותר. החלמון לעומת זאת מכיל שומן וכולסטרול. לכן חשוב לצרוך אותו במידה ובמדידה. ביצה מכילה כ- 80 קלוריות ליחידה. כשרוצים להגדיל את כמות החלבון, אפשר פשוט להפריד ולהוציא חלק מהחלמונים.

כדאי לשים לב שלעיתים קרובות פשטידה, שנראית כאילו היא מנת ירק, מכילה תפוחי אדמה וביצים בכמות משמעותית. וכך, מנת הפשטידה הופכת להיות מנה עיקרית בארוחה ולא רק ירק נלווה – ויש להתייחס אליה בהתאם.

הקפידו על פשטות באכילה, אכילה מתונה ולא מופרזת, פעילות גופנית,

פסח כשר ושמח:)

חלי ממן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים