לקציצות:
- 1 ק"ג בשר הודו טחון
- 1 כוס ח"פ קמח מצה
- 1 תפו"א
- 1 בצל
- 2 כפות גדושות אבקת מרק
- מלח, פלפל, 4 כפות כמון, כף תבלין שום.
לרוטב:
- 600-700 גרם עדשים חומות
- 1 בצל
- שמן לטיגון
- מלח, פלפל, אבקת מרק, כף כמון, מעט כורכום.
אופן ההכנה:
- נחתוך את הבצל לקוביות ונטגן בסיר עמוק
- בינתיים נטחן את הבצל והתפו"א של הקציצות בבלנדר, נוסיף להודו וקמח המצה והתבלינים ונערבב לעיסה אחידה
- נוסיף לבצל המטוגן בסיר 2.5 ליטר מים רותחים ונכניס פנימה את העדשים ונתחיל להרתיח למשך כעשר דקות.
- נתבל את הרוטב ונתחיל ליצור כדורים יפים מהעיסה ולהכניס לסיר
- נכסה במכסה ונבשל על אש גבוהה למשך כארבעים דקות – עד שהעדשים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.
טעים עם לחם/לחמניה/פיתה ברוטב 🙂
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן