מצרכים:
4 כוסות אורז
כוס גדולה של מש
1 בצל גדול
סלרי שלם
2 גזרים גדולים
3/4 כוס שמן
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת שמיר
1/2 חבילת כוסברה
תבלינים: כף כמון. פלפל שחור. כף כורכום. כף אבקת מרק עוף. מלח.
אופן ההכנה:
קוצצים את כל הירק לאחר השריה. קולפים את הגזר וקוצצים לקוביות קטנות.
חותכים את הבצל ומטגנים בסיר גדול, לאחר השחמה קלה מוסיפים את הירק ואת הגזר וממשיכים לטגן עם חצי כוס שמן ומוסיפים תבלינים בנדיבות.
לאחר שכל הגזרים מתרככים מעבירים את כל תכולת הסיר לקערה בצד ובתוך אותו סיר (ללא שטיפה) ממלאים מים רותחים ומכניסים את המש לבישול.
ממתינים עד שהמש מתרכך מעט ונפתח ומכניסים אליו בחזרה את המטוגנים מהקערה.
מבשלים הכל יחד כעשר דקות. מתקנים תיבול.
מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים, מוסיפים מים רותחים עד מעל גובה האורז.
מוסיפים מים רותחים בגובה מעל האורז (4 ס"מ מעל)
מבשלים כעשרים דקות על אש גבוהה עד לאידוי המים
מעבירים לאש נמוכה כחצי שעה עד להתרככות מלאה.