מתכון ל- 10 מנות
מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
10 קישואים עגולים
1/2 צרור כוסברה
2 ביצים
2 כפות קמח מצה/פירורי לחם
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
כ- 3 כוסות מים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנת הבשר למילוי:
בקערה שמים את הבשר הטחון, מוסיפים את הכוסברה,הביצה,הקמח מצה והתבלינים. מערבבים היטב עד לקבלת מסה
אחידה ומניחים בצד.
אופן הכנת הקישואים:
שוטפים היטב את הקישואים, חותכים את החלק העליון (מכסה הממולא) ושומרים בצד.
מרוקנים את הקישואים (בעזרת קישואן) ומגרדים בסכין את הקליפה מבחוץ. (אפשר להניח את תוכן הקישואים
בתחתית סיר הבישול כמצע. – לא חובה)
ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר המתובלת ומכסים במכסה הקישוא. מניחים את הממולאים צפופים בסיר
גודל בקוטר 30 ס"מ וגובה כ- 5 ס"מ.
אופן הכנת הרוטב ובישול הממולאים:
מטגנים קלות את הגמבה, פלפל חריף והשום עם השמן
מוסיפים את העגבניה – מטגנים קלות ומוסיפים את שאר
המצרכים והתבלינים. שופכים את הרוטב על הקישואים
מעבירים ללהבה בינונית ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומכניסים לתנור שחומם ל 180-
מעלות וצולים עוד כ 30- דקות (יש לחמם בחלק העליון
של התנור לקראת סוף הצליה כדי לקבל חריכה בצבע יפה),
בודקים טעמים ואם חסר מלח או פלפל משלימים.
מומלץ להגיש עם אורז צהוב.