אנחנו נמצאים בפתחה של שנת המס החדשה.
ברחבי הארץ ובכל העולם
מקובל לעשות ספירת מלאי בחנות
ובכל מפעל ליום האחרון בשנה
לצורך הצגת דוחות העסק.
כל בעל עסק קטן
ועובדי העסקים הגדולים
סופרים כל פריט, רושמים ומתעדים
שוקלים ומונים.
ידוע שהחפץ חיים נוהג בספריו
להמשיל משלים
כדי להחדיר את המסרים אל השכל והלב.
במקומות רבים קרא החפץ חיים
ללמוד מהרצינות וההשקעה שבני אדם משקיעים בעסק
ולהתנהג באותה שיטה, התלהבות והשקעה בעבודת ה'.
בעקבות זאת וברוח הימים הללו
של ספירת מלאי בעסקים,
עלתה בי התובנה
שבעצם זה זמן טוב אחת לשנה
לעשות 'ספירת מלאי' גם במחסני התאים בגוף שלנו.
בכל גוף יש תאי שומן ותאי שריר בטווח תקני מסויים
השונה בין גברים לנשים.
למרבה הצער אצל אנשים רבים
בעידן המודרני והאוכל המתועש של ימינו
נאגרים הרבה יותר תאי שומן בגוף
והם הולכים ל'מחסנים' ומצטברים בירכיים,
בבטן, ברגלים, בידיים בסנטר הכפול
והרשימה עוד ארוכה
וגלויה לעין כל.
כן אנחנו הולכים והמחסנים עמוסי השומן הולכים ביחד עמנו…
חלק מהם בגדר הנורמה
וחלק מהם עודפים, מיותרים ומכבידים.
בעולם החשבונאות ידוע שיש מלאי מת
ויש מלאי עם תנועה איטית
וכדאי להיפטר מהם
או לטפל בהם בתבונה.
גד הוא בעל עסק מצליח לממכר ספרים במרכז הארץ.
הוא פתח כבר גם עשרה סניפים
בשיתוף עם שותף נוסף.
בסיום השנה הזו הוא מצא שספרים רבים העלו אבק.
כרכים שאין להם ביקוש ובהוצאה ישנה
תופסים כרבע מן החנות שלו.
הוא מודע לכך שמחיר האחסון גבוה,
הוא בעצם משלם שכירות על סחורה שאין לה קונה
ואף אחד לא חפץ בה.
ישב וחשב אבל לבסוף החליט שאין לו כח
לפנות את רבע החנות ולהוציאה החוצה…
הוא יישאר כך ויעבוד רק עם השטח הנותר הפעיל.
סוף שנה הגיע ובעל העסק ראה
שהרווחים ירדו – זה לא מה שהיה פעם כשפתח את הסניפים.
כשרואה החשבון ישב איתו על הדוחו"ת הכספיים שאלו:
"מדוע אינך מוציא את הסחורה שאין לה ביקוש החוצה,
מנצל טוב יותר את שטח החנות
ומאחסן במקומה סחורה חדשה ומבוקשת שנותנת לך רווחים יפים?
או לחילופין מדוע אינך מקטין את שטח החנות
ומשלם פחות על השכירות
ומשפר רווחיות???
"צודק" אמר מר גד
"אבל… אין לי כח, התייאשתי.
דרוש לי מאמץ ניכר לפנות את רבע החנות.
אולי מחר יתחשק לי
ואולי בשנה הבאה
כשכבר לא תהיה ברירה…"
מה אתן אומרות קוראות יקרות
על גד וההתנהלות שלו?
האם זה מה שהייתן מצפות ממנו לעשות???
גד הוא משל לנו
ולמחסני השומן בגוף שלנו.
יש לי משקל מיוחד מארצות הברית
ובמפגש הראשון או השני בתוכנית אימון לנשים ולנערות
לאורח חיים בריא והרזיה,
המתאמנת נשקלת ואנו מקבלות בתוך כדקה
בין השאר את אחוז השריר ואחוז מסת השומן בגוף שלה.
פגשתי נשים לא מעטות שאימנתי
שהתחילו עם אחוזי שומן בגוף
של 45 עד 54 אחוזים
במקום 23 עד 34 אחוזים
(בגבול העליון התקני בגילים 40 עד 59 שנים)
ועם אחוזי שריר של 19 עד 21 אחוזים
במקום 24 עד 30 אחוזים בטווח הנורמה.
זאת כדי לדעת מאיפה אנחנו מתחילות
ולאן אנו שואפות באימון ולאחריו.
בכל תא שריר יש תאי מיטוכונדריה
שהם כמו תחנות כח של הגוף
אפשר להוסיף תאי שריר
ואפשר שיהיו יותר תאי מיטוכונדריה בכל תא שריר
בפעילות גופנית נכונה וממוקדת
ניתן להביא את הגוף למצב שייצר בס"ד הרבה יותר
אברוני מיטוכונדריה.
יש גם אנשים שיש להם אלפיים אברוני מיטוכונדריה
ולא מאתיים כמו אצל אחרים.
(זה קשור גם לרמה הבסיסית הקיימת ובכל מקרה כל אחד
יכול לשפרם ביחס לעצמו.)
כשיש הרבה אברוני מיטוכונדריה חילוף החומרים משתפר
המערכת החיסונית מתחזקת ורמות האנרגיה עולה פלאים.
אפשר לספור מלאי גם בחומרים אחרים בגוף
כפי שזה מתבטא בבדיקות דם וכדומה.
נכון הוא שאין חשק
ודרוש מאמץ מרוכז
לפנות אנרגיה וזמן
ל'סדר את המחסן'
בתוכנו פנימה
מדי שנה בשנה או כל תקופה.
לצמצם את תאי השומן
ולהעלות את מסת השריר
ואת שאר המרכיבים הבריאים בגוף
יחד עם זה הבחירה בידיים שלנו
זה העסק שלנו!
הבה לא נשאר עם מלאי
ללא תנועה ותועלת במחסנים
ועוד ניקח אותם אתנו לכל מקום…
נ.ב.: המשך הנושא וחיזוק נוסף יפורסם בשבוע הבא.
זהבה רוז
שחרור מאכילה רגשית ואורח חיים בריא ורגוע
> אימון וטיפול פרטני בנשים ונערות > הרצאות > מוצרי מידע
לקבלת המדריך החדש על האכילה פנו למייל [email protected]
וכתבו: "קוראת קול כבודה מבקשת את המדריך שלך למייל"
2 תגובות
כל הזמן כותבים על אכילה בריאה
ומנגד מביאים באתר מתכונים משמינים ומזיקים,
רק מלראות את התמונות שלהם אני רצה לחפש שוקולד
זהבה יקרה
אני מודה לה' ולך על הכתבות הכל כך מחזקות… אני כמעט בת 52 וברוך ה' שסוף סוף אני זוכה להתחיל לאכול בריא לשמור על כושר וכו' עדיין יש נפילות… פה ושם אבל עצם הרצון והמודעות זה כבר משהו…
אז לבנתיים תודה ויישר כח על הכל.