קסיס ותפוחים- שילוב משובח / צ'וקי מוצרי אפיה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מקשטים בפרח שוקולד! הסבר בסרטון לחצי כאן לצפיה

שילוב מושלם של טעימים וצבעים. עם קישוט פרח שוקולד שכדאי לאמץ.

וגם קיצור דרך קטנטן…

אפשר לחתוך תפוחי עץ שלמים לקוביות קטנות ולבשל לריכוך.

ואפשר כמוני,

להשתמש במלית קוביות תפוחי עץ מהחנות של צ'וקי:  הם חתוכים יפה, מרוככים. וטבעיים,אז, למה לא?

טיפ:
לפני תחילת העבודה, סדרו את הכוסות בטורים ישרים על מגש מוכנים למילוי נוח, וגם לשינוע קל מהמקפיא והחוצה… אני משתמשת בתבנית תנור..(נוח במיוחד)

ג'לי קסיס

רשימת מרכיבים ושקילה

שוקלים בכוס:

8 גר’ ג’לטין עם 48 גר’ מים

שוקלים בקלחת:
120 מ”ל מחית אוכמניות

120 מ"ל מים

כוס (ח"פ) סוכר

במסננת מניחים:

חופן ממלית תפוחי עץ קוביות צ'וקי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הגלטין והמים ומניחים במקרר
  2. מחממים את הסוכר והמחית עד שכל הסוכר נמס
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים מייד שכולו נמס לחלוטין
  4. יוצקים את הבלילה לכוסות. בשכבה דקה עדיף להשתמש בדיספנסר .
  5. מעבירים את הכוסות למקפיא עד להתייצבות.
  6. שוטפים את התפוחים שמסננת תחת זרם מים, ומספיגים במגבת או נייר סופג.
  7. מפזרים על השכבה הראשונה

ג'לי תפוחים

רשימת מרכיבים ושקילה

שוקלים בכוס:

8 גר’ ג’לטין עם 48 גר’ מים

שוקלים בקלחת:

120 מ”ל מיץ תפוחים טבעי

120 מ"ל מים

חצי (ח"פ) סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הגלטין והמים ומניחים במקרר
  2. מחממים את הסוכר והמחית עד שכל הסוכר נמס
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים מייד שכולו נמס לחלוטין
  4. יוצקים את הבלילה לכוסות. על תפוחי העץ. עדיף להשתמש בדיספנסר . חשוב לצקת רק כשהשכבה הראשונה התגבשה לגמרי ואפילו קפואה אם אפשר…

דיפלומט פירות יער

רשימת מרכיבים ושקילה

שוקלים בקלחת:

250 מ"ל חלב או תחליף פרווה

250 מ"ל מחית אוכמניות

שוקלים בקערה:

120 ג חלמונים (שישה חלמונים)
120 ג סוכר
50 ג קורנפלור

בקערת ההקצפה:

2 יחידות שמנת חלבית או צמחית

אופן ההכנה:

1- מרתיחים בסיר את החלב והמחית
2-טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר וקורנפלור
3-יוצקים בעזרת כוס או מצקת, כמות אחת של חלב רותח על החלמונים בקערה. טורפים נמרצות.

4.חוזרים על הפעולה עוד כפעמיים.

5.מחזירים את כל תכולת הקערה אל הקלחת וממשיכים לבשל עד הסמכה ורתיחה קלה.

6.מניחים לצינון, כשהקערה מצופה בניילון נצמד

7.בינתים מקציפים את השמנת לקצפת רכה.

8.מקפלים את הפטיסייר הצונן אל הקצפת

9.מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לכוסות מייד.

טיפ: כדי לקבל שכבות ישרות, מזלפים מייד כשהמוס מוכן ולא ממתינים!

קישוטים:

  1. גורסים / שוברים עוגיות לוטוס ומפזרים על כל כוס
  2. שוטפים ומסננים חופן ממלית תפחי העץ. מערבבים עם מעט מחית אוכמניות. מניחים תלולית על כל כוס
  3.  מקשטים בפרח שוקולד! (הסבר בסרטון)

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

2 תגובות

  1. הפרחים עשויים כמו השם שלהם.

    ממיסים צמקאו לבן
    מוסיפים לו צבע מאכל ייעודי לשוקולד
    מעבירים את השוקולד לשקית זילוף
    וממשיכים בדיוק לפי הסרטון.
    בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.