לאקלר
250 גרם מים
100 גרם שמן
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
150 גרם קמח
כ-225 גרם ביצים
אופן ההכנה:
מרתיחים מים שמן מלח וסוכר. עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים על להבה נמוכה כ2 דקות
מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהמסה מוכנה
מזלפים אקלירים על גבי תבנית . באורך 10 ס"מ עם צנתר בעובי סמ וחצי
לקראנץ
200 גרם חמאה
250 גרם קמח
250 גרם סוכר דמררה בהיר
אופן ההכנה:
מעבדים במיקסר עד לקבלת בצק רך
מרדדים בין 2 נירות אפיה ומקפיאים
3 שעות
חותכים מלבנים באורך 10 סמ על 2 סמ
ומניחים על כל אקלר
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה
קרמו קראמל
130 גרם סוכר
400 גרם חלב
60 גרם חלמון
30 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
15 גרם מסת גלטין
200 גרם חמאה
2 גרם מלח
אופן ההכנה:
מחממים מעט את החלב
מלהיטים מחבת יבשה
שופכים לתוכה סוכר בהדרגה וממסים אותו עד לגוון קרמלי בהיר
יוצקים את החלב החם מערבבים ומרתיחים
מערבבים בקערה 30 גרם סוכר חלמון קורנפלור ומלח. מאחדים בהשוואת טפרטורות. ממשיכים לערבב עד להסמכה
מסירים מהאש
מוסיפים את החמאה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט
שנטילי וניל
300 גרם שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
להקציף לרצפת רכה
לדסקיות שוקולד
200 גרם שוקולד מריר מטומפרר
אופן ההכנה:
יוצרים דסקיות שוקולד בגודל תואם לאקליר
מסירים את כיפת האקלר. ממלאים בקרמו. מכסים בדיסקית שוקלד
מקשטים בקרם שנטלי
מקשטים בשברי שוקולד וכד
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
5 תגובות
הכנתי את קרם קרמו קרמל בדיוק לפי המתכון אך לצערי יצא ג'לי מדי אולי צריך להוריד את כמות הג'לטין
המתכון מצוין. הכניסי את הקרמו לתוך קערת המערבלעם קרס ההקצפה והקציפי מספר שניות. הקרם יפתח . ותוכלי לזלף אותו לאקלרים.
נראה מתכון מעולה!
אני רוצה לנסות, אבל לא רשום באיזה שלב מוסיפים את הגלטין בקרמו קרמל.
אשמח לתגובה.
את הגלטין מוסיפים לפני הוספת החמאה
מוסיפים מערבבים ואז מוסיפים את החמאה . ולסיום טוחנים
מתכון מעולה..טעים ברמות. אחד המתכונים המעלפים של הקונדטורית האלופה דבורי פוקס.