חומרים לבצק :
מידות לפי כוס חד פעמית
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר
קילו קמח
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
אופן הכנת הבצק:
1 .בקערת מיקסר מערבבים קלות את השמרים הקמח והסוכר
2 .מוסיפים את המים והשמן ובסוף את המלח ומעבדים במיקסר
עם וו לישה, במהירות נמוכה 10 דקות
3 . לכבות את המיקסר ולתת לבצק מנוחה של 10 דקות לעבד
אותו ביד לשמן את הבצק לכסות בניילון נצמדרופף ומניחים
להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה)
4 .מחממים תנור ל 200 מעלות
5 .מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים ומשטחים כל חלק בנפרד
לזיגוג שום שמיר:
(לפני ואחרי האפייה)
150 גרם חמאה מומסת
8 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
כף שמיר מיובש
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 . מערבבים את כל חומרי הזיגוג מוזגים על הבצק חצי מהזיגוג
(שומרים את השאר)
2 . פורסים בגלגלת פיצה לאצבעות ברוחב 4-3 ס"מ (בלי להפריד
ביניהן) מתפיחים 20 דקות ואופים עד הזהבה
מוודאים שהבצק זהוב גם בתחתית
3 . מוציאים מהתנור ומברישים מיד בציפוי שנשאר, חוזרים על
החיתוך בסכים ומפרידים לאצבעות. מגישים חם.
מיכל שעיו להזמנות: 0525777829
7 תגובות
הכנתי ויצא מצוין וטעיםם!
תודה
מריח טוב…:)
איזה גודל תבנית?
חיבים שמן זית? או אפשר להמיר באחר…
אפשר להחליף את המחאה במשהו אחר כדי שלא יהיה חלבי?
איפה קונים שמיר מיובש?בחנויות תבלינים, או שמייבשים לבד?
מדהים
האם לשים את הנילון נצמד ישירות על הבצק?