סורבה פירות בשני צבעים / אופה לשבת

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק, או תבניות סיליקון

לסורבה תות

  • 2 כוסות גדושות תותים טריים / מופשרים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח                                       
  • 1 כוס שמנת מתוקה / צמחית
  • 2 כוסות גדושות קוביות קרחלסורבה אננס-פסיפלורה:
  • 1 כוס קוביות אננס (קפוא או שימורים)
  • 1 כוס מחית פסיפלורה (קפואה או מיץ טרי)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כוס שמנת מתוקה / צמחית
  • 2 כוסות גדושות קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים סורבה תותים : מניחים תותים, סוכר, מיץ לימון, וניל, מלח ושמנת במיכל מעבד מזון עם סכין פלדה. טוחנים הכל למחית חלקה.
  2. מוסיפים קרח וטוחנים לדקה עד שהקרח מתפורר אך עדיין מורגש בתערובת.
  3. מוזגים לתבניות סיליקון קטנות ומקפיאים, או מעבירים את הסורבה למיכל גבוה ונוח למזיגה ומאכסנים במקפיא בזמן הכנת הסורבה הצהוב.
  4. מכינים סורבה אננס פסיפלורה באותו אופן בדיוק – טוחנים את כל החומרים מלבד הקרח תחילה, ואז מוסיפים את הקרח וטוחנים שוב.
  5. מוזגים לתבניות סיליקון קטנות ומקפיאים, או מעבירים למיכל גבוה ונוח למזיגה.
  6. מניחים על משטח תבנית אינגליש קייק או מיכל רחב. מחזיקים מיכל סורבה צהוב ביד אחת וורוד בשנייה, שופכים בו זמנית את הסורבה לתבנית כך ששני צדדי התבנית מתמלאים במקביל. מקפיאים מיד.
  7. צורות הגשה: אפשר להניח קוביות סורבה צבעוניות בכוסות אישיים ולעטר בפירות העונה, או באמצעות כף גלידה קפיצית לגרוף כדורי סורבה מעורבבים משני צבעים.

 


כדאי לדעת:

  • נסו להחליף את הפירות באחרים – פירות יער, שילוב של מנגו ופסיפלורה, וכיד הדמיון. חשוב לשמור על מרקם הפרי ולהכין תערובת סמיכה מעט ולא נוזלית לגמרי (כמו על ידי שימוש במיץ תפוזים בלבד)
  • טעמו את התערובת – האם היא חמוצה לכם מדי? מתוקה? הוסיפו לימון או סוכר לאיזון
  • הסורבה מפשיר במהירות יחסית, הגישו מיד מהמקפיא.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.