חטיף פצפוצי אורז טחינה גולמית שומשום ושוקולד לבן /השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה, משך הכנה 30 דקות,60 חטיפים קטנים
החומרים:
5 כוסות פצפוצי אורז מלא לא ממותקים
1 כוס שומשום
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס דבש
1 כף קפה נמס
החומרים לציפוי –
250 גר' שוקולד לבן
25 גר' חמאה.


ההכנה:
מכניסים את הפצפוצים לקערה גדולה. קולים את השומשום על מחבת יבשה תוך בחישה עד שמשחימים
מעט ומעבירים לקערת הפצפוצים.
קולים את השקדים הפרוסים על מחבת יבישה במשך חמש דקות עד שמשחימים מעט ומעבירים לקערת
הפצפוצים.
בסיר קטן מחממים את הדבש הטחינה הקפה וסוכר הדמררה תוך בחישה עד שהסוכר נמס והתערובת
מתחילה לבעבע. שופכים את תערובת הטחינה והדבש על הפצפוצים ,ומיד מתחילים לערבב בכף עץ עד
שמתקבלת עיסה דביקה. עובדים במהירות כדי שהעיסה לא תתקרר ותתקשה.
שופכים את התערובת על נייר אפייה ומשטחים למלבן בעובי 1.5 ס"מ.מניחים נייר אפייה על משטח
הפצפוצים ומרדדים קלות כדי להדק את החטיף ויתקבל גובה אחיד.
מכינים את הציפוי- שוברים את השוקולד הלבן לקוביות קטנות ומכניסים לקערת זכוכית מוסיפים את
החמאה ומחממים במיקרו בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב. נוצרת כעין משחה .
מורחים את השוקולד בעזרת פלטה ארוכה על משטח הפצפוצים .חורצים בשיני מזלג על השוקולד פסים
גליים .
מעבירים למקפיא למשך 1/2 שעה. לא מקררים יותר מידי כי אז קשה לחתוך והחטיף עלול להתפורר.
חותכים בסכין גדולה וחלקה לריבועים בגודל 2X2 ס"מ. מידי פעם מרטיבים את להב הסכין כדי שהחטיף
לא יידבק ללהב סכין. שומרים במקפיא עד ההגשה.

 



 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

4 תגובות

  1. נראה שימשו את השוקולד לתכניות בצורה הזו, ומעליה הצמידו מלבן משכבת הפצפוצים, שכבר הוקפאה ונחתכה קודם לכן

  2. איך יוצרים מראה כמו בתמונה המצולמת? לפי ההוראות לא אמור לצאת השוקולד עגול מלמעלה כמו בתמונה.
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.