מנה חלבית מרשימה וקלה להכנה, מתאימה גם לארוחת חול המועד כתופסת או כמנה קלילה
החומרים:
בטטות גדולות
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
50 גרם גבינה צהובה
חצי כוס שמנת מתוקה לבישול (100 מ"ל)
להקרמה וקישוט:
50 גרם גבינה צהובה
עירית קצוצה
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1- שוטפים הייטב את הבטטות ומקרצפים את הקליפה.
מברישים בשמן ואופים הבטטות בתנור ב200 מעלות טורבו חצי שעה
2- מצננים מעט את הבטטות וחוצים ל2.
מרוקנים את הבטטה מהקליפה בזהירות, מבלי לפגום בקליפה, ומעבירים את התוכן לקערה.
3- מועכים את הבטטות עם מזלג. מוסיפים – מלח, פלפל, שמנת מתוקה, וגבינה צהובה, ומערבבים.
4 ממלאים את קליפות הבטטה בפירה הבטטה עם הגבינות, מחליקים ומפזרים מעל גבינה צהובה.
מחזירים לתנור ל10 דקות נוספות
מפזרים מעל מעט עירית קצוצה
גיוונים-
ניתן להוסיף בצל מטוגן, פטריות ולגוון עם גבינות מלוחות.
למנה פרווה, ניתן להחליף את הגבינות, בגבינות סויה, או להשמיט את הגבינות לגמרי, ולהוסיף בצל מטוגן, ניתן להוסיף גם פירה תפו"א, פטריות, בשר טחון מטוגן מפורר וכו.
צילום שושי גרינוולד