חומרים
- 3 חזות עוף שלמים (פרפרים)
למילוי
- אורז לבן מוכן
- צנוברים
- צימוקים
- בצל מטוגן
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- כמון
למשרה
- שמן זית
- רוטב סויה
- דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מתוקה
לריפוד התבנית
- עגבניות פרוסות דק
- פלפל פרוס דק
- שום קצוץ
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- עלי תימין
אופן הכנה
מחלקים את הפרפרים לשני חלקים. בכל חלק חותכים בזהירות כיס לאורך הנתח, ומורחים בפנים את המשרה.
מערבבים את חומרי המלית, וממלאים את הכיסים. מהדקים היטב ונועצים קיסמים לסגירה.
מורחים מהמשרה גם על החלק החיצוני של העוף.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית בפרוסות דקות של עגבניות, פלפל, שום קצוץ, מלח ופלפל שחור. זולפים שמן זית ומפזרים תימין. מניחים את העופות הממולאים.
אופים 30-40 דקות, או עד שהחזה משחים משני הצדדים. הופכים את הנתחים פעמיים בזמן הצלייה.
תגובה אחת
אנסה את המתכון עם שניצל מגולגל (עם ניילון נצמד מגלגלים לגליל יפה .ואז מוצאים וטובלים בביצה ופרורי לחם)
לפרוס כמו סושי להגשה