המצרכים:
1 עוף שלם גדול
חבילת אננס פרוס בשימורים (לא קוביות).
3/4 כוס סילאן
בצל גדול
מלח, פלפל.
כפית כמון
כף אבקת מרק
כפית כורכום
שמן
אופציונאלי: פרוסות תפו"א
ההכנה:
קוצצים ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים מעליו את הסילאן ויתר התבלינים. מוסיפים כוס מים ומרתחים למשך 5 דקות תוך כדי עירבוב.
מניחים את העוף בתבנית תנור ומסביבו את פרוסות האננס. (אפשר לפרוס ולהוסיף תפוחי אדמה ואפשר לוותר) שופכים מעל העוף והאננס את רוטב הסילאן והבצל ומוודאים שהרוטב הגיע לכל חלקי העוף.
אופים למשך כשעה בחום של 180 מעלות.