מצרכים:
10 פיתות
850 גרם בשר בקר טחון (או מעורב עם הודו/עוף)
1 בצל קצוץ דק
1 פיטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל
כמון
תבלין ראס אל חנות / תבלין לקציצות / תבלין לסטייק.
כפית פפריקה.
מעט שמן זית/קנולה לשימון הפיתות.
ההכנה:
מערבבים את הבר הטחון עם הבצל, הפיטרוזילייה והתבלינים לעיסה אחידה.
ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (ללא בישול מקדים) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.
מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (ללא שמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.
לא חובה – לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור חם למשך 10 דקות.
מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.
עם טחינה וסלט חי – ויש לכם ארוחה מפוארת שתשאיר לכם הוואי מדהים בבית