כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

רביעיית הלבנים: אלו המוצרים שכדאי להמנע מהם

יש מוצרים שכולנו רגילים לצרוך באופן יומיומי, אך ההשפעה שלהם על גופינו הרסנית ביותר. בואי נכיר אותם ונלמד להתנזר מהם כמה שאפשר עם חלופות מצוינות שאפשר להשיג בקלות
| קרדיט: shutterstock

והפעם נדבר על "רביעיית הלבנים" שהם:
– סוכר
– אורז לבן
– קמח לבן
– תפוחי אדמה

הם שייכים לפחמימות ריקות.
כל מוצר מארבעת האלו הוא בעצם סוכר‼️
כשאת אוכלת לפחות מוצר אחד מהרביעייה
הגוף לא מקבל שום תועלת, כי
כשפחמימה ריקה מגיעה לגוף שלנו,
הוא מהר מאוד הופך אותה לסוכר.
ואז רמת הסוכר בדם עולה..

ככל שקפיצות סוכר בדם גבוהות יותר ומתרחשות לעיתים קרובות כך קורים שני דברים:
ראשית מתפתחות מחלות
(סכרת , השמנה, כבד שומני, לחץ דם גבוה ועוד),
שנית – הגוף מתמכר לסוכר ודורש עוד ועוד.
כדי להישאר בריאה, אנרגטית ובמשקל תקין אני ממליצה לעשות החלפות בריאות והן:

אורז לבן > להחליף באורז מלא או קינואה או כוסמת.
קמח לבן > להחליף בקמח כוסמין מלא או קמח שיבולת שועל או קמח חומוס או קמח שקדים.
תפוחי אדמה > להחליף בבטטה.
סוכר לבן > להחליף בסילאן טבעי או מייפל טבעי.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

  1. הרבה מדברים על דגנים מלאים, אבל יש לי כמה הערות:
    1. מכירה יותר מאישה אחת שסבלו מאבנים בכליות/כיס המרה
    בגלל עודף סיבים מצריכה של דגנים מלאים. אין סיבה שאנשים בריאים יסבלו מבעיות כאלה.
    2. אישית, דגנים מלאים מכבידים על העיכול וגורמים לצרבות קשות
    3. באורז מלא יש רעלים וצריך לשטוף אותו לפני ואחרי בישול.
    4. מדברים הרבה נגד חיטה, אבל היא החיטה היא הדעת!
    5. הלחם האחיד הפשוט יש בו 40 אחוז סיבים, הוא אינו עשוי מקמח לבן.
    6. מה הבדל בין תפו"א לבטטה? בבטטה יש סוכר בדיוק אותו הדבר! כך לפחות טוענים הסוכרתיים במשפחה 🙂
    7. מה ההבדל בין סוכר/דבש/סילאן ? כולם סוכרים!
    8. כל דבר שאוכלים חלבון/פחמימה/שומן הופך בסוף לסוכר בגוף.
    9. הכי חשוב שאנשים יהיו רגישים לעצמם מה עושה לגוף שלהם טוב!!!
    מה שטוב למישהי אחת לא בהכרח טוב לאחרת!
    הרבה בריאות!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 4 שעות

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 14 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 17 שעות

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

מִלִּים צְרִיכוֹת לִהְיוֹת | לאה הורביץ

לפני 5 ימים

|

0

היי לכולן, זו אני, האישה הבודדה

לפני 5 ימים

|

3