שבת

|

י״א באלול ה׳תשפ״ד

|

14/09/2024

לאישה החרדית

|

י״א באלול ה׳תשפ״ד

|

|

14/09/2024

|

שבת

אז מה אוכלים? מתכון קל וברור למג'דרה קלאסית

מתכון מסורתי והכי קל שיש למג'דרה עשירה עם ניחוח שלא ישכח וטעם שלא ישאיר לכם מנה אחת למחר!
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

1/4 כוס שמן

3 גזרים

1/2 ק"ג עדשים ירוקות

1/2 ק"ג אורז לבן

כפית כורכום

כף כמון

כף מלח

2 כפות שמיר יבש/פיטרוזיליה

חצי כפית פלפל שחור/לבן דק

אופן ההכנה: 

משרים את העדשים במים חמימים לרבע שעה. חותכים את הגזרים לקוביות ומכניסים לסיר, מוסיפים שמן ומטגנים קלות, מוסיפים את העדשים ומערבבים, מתבלים.

מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את התכולה.

מבשלים כעשרים דקות עד להתרככות חלקית ואז מוסיפים את האורז והשמיר היבש ומוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי. מערבבים ואחרי 10 דקות מנמיכים את האש ומוודאים שהמים נספגו וכל האורז והעדשים התבשלו.

מניחים מגבת נקיה מתחת למכסה ומכבים את האש.

(למשקיעניות במיוחד: ניתן להעביר את המג'דרה למסננת, לטגן תפוחי אדמה פרוסים בתחתית הסיר משני הכיוונים ואז להחזיר את המג'דרה ולתת לתפודים להצלות מעט בתחתית כשהסיר על אש נמוכה)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים