מצרכים:
- 2 ק"ג בשר צלי או קוביות טלה
- 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- ליטר וחצי מים
- 2 בצל גדולים חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות גס
- תבלינים: 2 כפות חוואיג׳ למרק, כף וחצי כמון, מלח, פלפל שחור כף וחצי פפריקה 3 עגבניות מגורדות או כוס עגבניות קלופת משימורים
- 2 חבילות של כוסברה/פיטרוזיליה קצוצה
- חילבה מוכנה לצד המרק
אופן ההכנה
- בסיר גדול מטגנים בשמן זית את הבצל והשום להזהבה.
- מוסיפים את הבשר מתבלים במלח ופלפל ומטגנים מעט עד להשחמה קלה
- . מוסיפים את רסק העגבניות את התבלינים הכוסברה, המים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה לפחות שעתיים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ועוד כוסברה טרייה לעוד 40 דקות. מתקנים תיבול מלח פלפל ומגישים לוהט.
- מוצלח לאכול עם חילבה תימנית אמיתית!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
תגובה אחת
מרק נהדר, בעיקר עם חילבה וכובניות ❤️
אבל,
ליטר וחצי מים מתאים לתבשיל, לא למרק הנ"ל.
צריך להוסיף עוד 3-4 ליטר מים.
2 כפות חווייג' יעיפו אותכם הישר לידי החוטים!!!
זה מאד חריף, גם לתימנים. ממליצה להתחיל ב-1/2 כפית ולהוסיף גם כפית כורכום. ומי שרוצה יותר חריף שיוסיף עוד חווייג'….