רורמה סבזי
המצרכים:
- 1 ק"ג בשר מספר 8 / 6/ 5
- חצי ק"ג שעועית אדומה או שעועית לוביה. (שעועית לבנה עם נקודה שחורה)
- 5 יחידות לימון המוני/פרסי
- חצי כוס ממיץ לימון סחוט
- 1 חבילת פטרוזיליה
- 1 חבילת כוסברה
- 1 חבילת סלרי
- כפית כמון
- כפית כורכום
- כף אבקת מרק
- ראש שום שלם
ההכנה:
- מטגנים את הבצל ומוסיפים את שיני השום, הבשר והשעועית ומרתיחים למשך כשעה על אש גבוה עם מספיק מים שיעברו כל הזמן את כמות הבשר.
- לאחר כשעה מנמיכים את האש ומתבלים, מוסיפים את הלימון ומיץ הלימון.
- לאחר השריית הירק ושטיפתו (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי) קוצצים אותו דק ומוסיפים את כל הירק הקצוץ לסיר.
- מבשלים עוד כשעה ומוודאים שהבשר רך ומבושל היטב ומכבים. בתיאבון!!!
קרדיט: shutterstock
גונדי – כדורי בשר הודו עם קמח חומוס
מצרכים:
- 1 ק"ג בשר הודו/עוף/מעורב
- 3 כוסות קמח חומוס (גרגירי חומוס יבשים טחונים)
- 1/2 כוס שמן
- 1 בצל לבן גדול
- תבלינים: כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור דק, כפית הל, כף כמון
- לרוטב: אותם התבלינים בכמות זהה + כפית כורכום וכף אבקת מרק.
- קופסת גרירי חומוס משימורים או גרירי חומוס קפואים.
- 4-5 לימונים פרסיים (מומלץ)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה בצל טחון + בשר הודו + שמן + קמח חומוס + תבלינים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מרתיחים סיר עם מים ומתבלים. מוסיפים את הלימונים. כמות המים צריכה להותיר לקציצות הרבה רוטב/מרק
- מכינים כדורי קציצות גדולים במיוחד ומכניסים לרוטב הרותח.
- מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים יחד כשעה. בתיאבון!
אורז בסגנון פרסי
מצרכים:
- 4-5 כוסות אורז
- כף גדושה מלח
- שמן
- 1 תפו"א גדול
- תבלינים: כמון, כורכום, פלפל שחור דק
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז במים רותחים עם כף המלח וחצי כוס שמן. עד לבישול מלא והתרככות (אין צורך בספיגת כל המים אלא רק בישול מלא – ולא עודף, כדי לשמור על האורז נפרד ולא דביק).
- מסננים את האורז במסננת ומניחים בצד.
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפורסות לרוחבו
- בסיר הריק שופכים שמן (קצת יותר מטיגון חביתה) ומפזרים מעט כורכום, כמון, מלח ופלפל ומייד מניחים את תפוחי האדמה.
- סוגרים את הסיר עם מכסה ונותנים לתפוחי האדמה להיטגן ולהתרכך. (לא להשחים מדיי, אלא רק מצד אחד וטיגון קל).
- מוסיפים את האורז בזהירות מעל תפוחי האדמה ומורידים את הלהבה לאש נמוכה, נותנים לאורז להמשיך להתייצב יחד עם תפוחי האדמה לעוד כעשר דקות.
- כשמגישים – אפשר להפוך על מגש ולהגיש כמו 'עוגת אורז' או להעביר בזהירות את האורז עם כף הגשה ולהוציא בזהירות את הצ'יפסים מתחתית הסיר ולהניח מעל.
קרדיט: shutterstock
מרק פרסי פרווה
מצרכים:
- 1 חבילת כוסברה
- 1 חבילת פטרוזיליה
- צרור סלרי
- 1 בצל גדול
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה קפואה (לא חובה)
- 4 שיני שום
- 5 לימון פרסי (לימון המוני)
- תבלינים: 2 כפות כמון, מלח, פלפל שחור, תבלין כוסברה טחונה (לא חובה)
- אופציונאלי לקישוט: פרוסות דקות מלימון טרי
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים פנימה את השעועית הירוקה.
- קוצצים את כל הירק דק-דק ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים חמים עד לכיסוי.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות, מוסיפים פנימה.
- מוסיפים את השום ואת הלימון ומתבלים
- מוודאים שהמים מכסים את כל התכולה ומוסיפים לפי הצורך.
- מבשלים כשעה על אש בינונית עד לקבלת תפוחי אדמה רכים ורוטב מצומצם מעט וכהה.
מושלם עם לחם טרי או אורז לבן, לבריאות!!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
2 תגובות
שלום עליכם לא נראה לנו מכובד בזמן מלחמה ולחגוג עם מאכלים פרסיים (ללא שום קשר לעדת היהודי פרס-אירן) שהוא האויב , מוזר ולא ראוי להיצמד דווקא עכשיו לאוכל המזוהה איתו(אויב)
מדוע לא "חגגנו" עם מאכליים עזתיים למשל
לתשומת ליבכם
אביה