יום שישי

|

|

18/07/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/07/2025

|

יום שישי

קדימה! תחגגו עם מאכלים איראנים: 4 מתכונים שכל פרסי גאה בהם

תדאגו להרבה ירק טרי, מכל הסוגים, לימון פרסי, מיץ לימון טבעי ועוד כמה תבלינים ותכניסו הביתה את הניחוח של מאכלי פרס המוצלחים האלו >>>

רורמה סבזי

המצרכים:

  • 1 ק"ג בשר מספר 8 / 6/ 5
  • חצי ק"ג שעועית אדומה או שעועית לוביה. (שעועית לבנה עם נקודה שחורה)
  • 5 יחידות לימון המוני/פרסי
  • חצי כוס ממיץ לימון סחוט
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 חבילת כוסברה
  • 1 חבילת סלרי
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כף אבקת מרק
  • ראש שום שלם

ההכנה: 

  1. מטגנים את הבצל ומוסיפים את שיני השום, הבשר והשעועית ומרתיחים למשך כשעה על אש גבוה עם מספיק מים שיעברו כל הזמן את כמות הבשר.
  2. לאחר כשעה מנמיכים את האש ומתבלים, מוסיפים את הלימון ומיץ הלימון.
  3. לאחר השריית הירק ושטיפתו (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי) קוצצים אותו דק ומוסיפים את כל הירק הקצוץ לסיר.
  4. מבשלים עוד כשעה ומוודאים שהבשר רך ומבושל היטב ומכבים. בתיאבון!!!

קרדיט: shutterstock

 

גונדי – כדורי בשר הודו עם קמח חומוס

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר הודו/עוף/מעורב
  • 3 כוסות קמח חומוס (גרגירי חומוס יבשים טחונים)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 בצל לבן גדול
  • תבלינים: כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור דק, כפית הל,  כף כמון
  • לרוטב: אותם התבלינים בכמות זהה + כפית כורכום וכף אבקת מרק.
  • קופסת גרירי חומוס משימורים או גרירי חומוס קפואים.
  • 4-5 לימונים פרסיים (מומלץ)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה בצל טחון + בשר הודו + שמן + קמח חומוס + תבלינים עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מרתיחים סיר עם מים ומתבלים. מוסיפים את הלימונים. כמות המים צריכה להותיר לקציצות הרבה רוטב/מרק
  3. מכינים כדורי קציצות גדולים במיוחד ומכניסים לרוטב הרותח.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים יחד כשעה. בתיאבון!

אורז בסגנון פרסי

מצרכים:

  • 4-5 כוסות אורז
  • כף גדושה מלח
  • שמן
  • 1 תפו"א גדול
  • תבלינים: כמון, כורכום, פלפל שחור דק

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז במים רותחים עם כף המלח וחצי כוס שמן. עד לבישול מלא והתרככות (אין צורך בספיגת כל המים אלא רק בישול מלא – ולא עודף, כדי לשמור על  האורז נפרד ולא דביק). 
  2. מסננים את האורז במסננת ומניחים בצד.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפורסות לרוחבו
  4. בסיר הריק שופכים שמן (קצת יותר מטיגון חביתה) ומפזרים מעט כורכום, כמון, מלח ופלפל ומייד מניחים את תפוחי האדמה.
  5. סוגרים את הסיר עם מכסה ונותנים לתפוחי האדמה להיטגן ולהתרכך. (לא להשחים מדיי, אלא רק מצד אחד וטיגון קל).
  6. מוסיפים את האורז בזהירות מעל תפוחי האדמה ומורידים את הלהבה לאש נמוכה, נותנים לאורז להמשיך להתייצב יחד עם תפוחי האדמה לעוד כעשר דקות.
  7. כשמגישים – אפשר להפוך על מגש ולהגיש כמו 'עוגת אורז' או להעביר בזהירות את האורז עם כף הגשה ולהוציא בזהירות את הצ'יפסים מתחתית הסיר ולהניח מעל.

קרדיט: shutterstock

מרק פרסי פרווה

מצרכים:

  • 1 חבילת כוסברה
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • צרור סלרי
  • 1 בצל גדול
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה קפואה (לא חובה)
  • 4 שיני שום
  • 5 לימון פרסי (לימון המוני)
  • תבלינים: 2 כפות כמון, מלח, פלפל שחור, תבלין כוסברה טחונה (לא חובה)
  • אופציונאלי לקישוט: פרוסות דקות מלימון טרי

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים פנימה את השעועית הירוקה.
  2. קוצצים את כל הירק דק-דק ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים חמים עד לכיסוי.
  3. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות, מוסיפים פנימה.
  4. מוסיפים את השום ואת הלימון ומתבלים
  5. מוודאים שהמים מכסים את כל התכולה ומוסיפים לפי הצורך.
  6. מבשלים כשעה על אש בינונית עד לקבלת תפוחי אדמה רכים ורוטב מצומצם מעט וכהה.

מושלם עם לחם טרי או אורז לבן, לבריאות!!!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

2 תגובות

  1. שלום עליכם לא נראה לנו מכובד בזמן מלחמה ולחגוג עם מאכלים פרסיים (ללא שום קשר לעדת היהודי פרס-אירן) שהוא האויב , מוזר ולא ראוי להיצמד דווקא עכשיו לאוכל המזוהה איתו(אויב)
    מדוע לא "חגגנו" עם מאכליים עזתיים למשל
    לתשומת ליבכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]