יום שלישי
|
10/02/2026

לאישה החרדית

|

|

|

10/02/2026

|

יום שלישי

הרבנית ימימה מזרחי עם סגולות מיוחדות לחג החנוכה

בחג החנוכה יש מספר סגולות מיוחדות ומרגשות לישועות מעל לדרך הטבע - הבאנו לכם במאמר הזה מספר סגולות נהדרות מתוך שיעוריה של הרבנית ימימה מזרחי
חנוכיה דולקת
סגולה לחג חנוכה | קרדיט: shutterstock

סגולות לימי החנוכה – עובד מתוך שיעורה של הרבנית ימימה מזרחי תחי'.

  • האור של נרות החנוכה, זה האור הגנוז, אותו אור שמימי שדלק בעולם ב-36 השעות הראשונות (ספר הרוקח הלכות חנוכה רכ"א). כשהסתלק האור הזה, אדם הראשון התמלא בפחד. כלומר, האור הגנוז שייך לזמן שהטרים את הפחד. אשר על כן, כאשר מביטים בנרות החנוכה, כל הפחדים מסתלקים.

סגולה לבקש מול נרות החנוכה "ה', תעשה לי את הנס הזה שיסורו ממני הפחדים…"

וכן סגולה נגד פחד בימים האלה – לומר את פרק ל' בתהלים.

  • בעל ה"חוות יאיר", מבטיח: מי שיושב חצי שעה מול החנוכיה, מתבונן בנרות, ובטוב שסביבו, יזכה לישוב הדעת כל השנה.
  • החיד"א הקדוש אומר: מול החנוכייה תבקשו – אני רוצה לראות טוב באנשים. תן לי עין טובה. אני רוצה לראות טוב בעצמי, לראות טוב בניסיונות שלי.
  • סגולה לומר את הפסוק: "ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו" 7 פעמים בקול ופעם שמינית בשקט. – סגולה לשמירה מעולה.
  • כמו כן לומר את כל פרק צ"א בתהלים (יושב בסתר עליון…). הוא מסלק מזיקים מהגוף והנפש, עין הרע ופחדים.
  • החיד"א: יאמר מזמור ס"ז בצורת המנורה, סגולה למניעת מקרים רעים ונחשב לו כאילו הדליק את המנורה בביהמ"ק.
  • סגולה לזיווגים – בערב שבת שהוא גם חנוכה, כשנרות השבת דולקים ליד נרות החנוכה, יבקש מה': שמחם בבנין שלם. (הרבי מסלונים)
  • בנר שמיני של חנוכה להגיד: כמו שדולקים פה 8 נרות, שאזכה למול את בני ביום השמיני. (הרבי מרוז'ין)
  • מי שיש לו ניתוח או בדיקה חשובה, יקבל על עצמו שבאחד מימי החנוכה לא יעשה מלאכה וינצל מאותה צרה. (הבן איש חי)

חנוכה שמח!  

(מאת הגב' אושרת ברסקה –  ת"ת תורה ברמה ירושלים)

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]