כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום חמישי

|

י״ג באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

22/02/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

י״ג באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

|

22/02/2024

|

יום חמישי

נמאס כבר סלט… באמת?

 

רבים מאיתנו אכלו בעבר במטבח של אמא סלט המורכב ממלפפון ועגבניה, ועוד פעם עגבניה ומלפפון, עד ש… די! היום אני לא אוכלת שוב עגבניה ומלפפון!. היום עם המודעות לנושא הבריאות, לאט ובשקט עוד ועוד ירקות מוצאים את דרכם לקערת הסלט שלנו. למעשה המגוון הוא אינסופי ומרהיב, ורק צריך לגלות מוכנות ולהיות פתוחים לטעמים חדשים.

מהפיכת ה"חסלט" גם היא הכניסה לחיינו ירקות רבים שעד אז היה עליהם ווטו. היום, לא תמצאו סלט ללא חסה, ויש עוד הרבה אפשרויות: סלרי, כרוב אדום ולבן, עלים ירוקים (שמיר, פטרוזיליה, נענע, כוסברה) ועוד. אז פשוט תפתחו את המקרר ותוציאו את כל מה שיש שם לתוך קערת הסלט (ועל איך להכניס לשם את כל השפע, נשוחח בהמשך)…

הנה כמה רעיונות לתוספות מעניינות שישדרגו את הסלט:

  • מה דעתכם על שילוב של ירקות מוקפצים או אפויים בתנור בסלט? מומלץ מאד (מתכון להלן)
  • תוספת של קוביות פירות שונים, טריים או משומרים כמו אגסים, בננות, אננס ועוד
  • חמוציות – איזה מאכל נהדר ובריא, שמשתלב כמעט עם כל דבר!
  • שקדים ואגוזים שונים – מלך, פקאן, קשיו ועוד. נכון, מוסיף קלוריות, אך משדרג בהרבה את טעם הסלט, כדאי להוסיף חופן קטן
  • זרעים וגרעינים – כמו דלעת, חמניה, פשתן, שומשום ועוד
  • ביצה קשה מגוררת – מוסיפה טעם שונה ועדין
  • רטבים – כדאי להגביל את כמות הרוטב מאחר שהוא תמיד יהיה על בסיס שומני, אבל גם להקפיד שהרוטב יהיה ממרכיבים בריאים כמו שמן זית, טחינה, מיץ לימון טבעי, ועוד.

כך תכינו סלט ירקות שכולם יריבו עליו:

  • כדאי להשתמש בירקות טריים ככל האפשר. מרגע הקטיף מתחילים הירקות לאבד את ערכם התזונתי.
  • כדאי מאד לחתוך את הסלט סמוך לשעת האכילה, זאת משום שהסלט מאבד במהירות ויטמינים לאחר החיתוך. אך גם סלט שנשאר במקרר מאתמול – עדיין ערכו רב עשרת מונים לעומת סלט שלא נאכל כלל…
  • רצוי לא לקלף את הירקות. רוב הויטמינים והמינרלים, וגם הסיבים התזונתיים נמצאים בקליפה או קרוב אליה.
  • אם רוצים לשמר סלט למחר, אין למלוח אותו. המלח גורם לירקות להגיר נוזלים ולההפך "סמרטוטיים".
  • את הסלט אפשר לתבל בשמן זית (רק מכבישה קרה!), מיץ לימון (ולא חומץ!), מעט מלח (עד שלא יהיה תפל), ועשבי תיבול שונים. אפשר להוסיף לסלט זרעים כמו חמניות ודלעת, או אגוזים ושקדים קצוצים למיניהם.
  • מיץ לימון – כדאי מאד לסחוט טרי. אם אין זמן (ולמי יש?) אפשר לסחוט בפעם אחת כמות גדולה, להקפיא בתבנית של קוביות קרח, ובכל פעם להוציא את כמות הקוביות הדרושה. לחילופין, אפשר לשמור במקרר עד שבוע מיץ לימון סחוט טרי (נוח להשתמש לשם כך בבקבוקון אישי של מים מינרלים).

סלט חסה כדאי לחתוך טרי, כיוון שעלי החסה משחירים.

 

 

פוסטים אחרונים

מה למדתי משתי משפחות שהתגיירו | סיון רהב מאיר

לפני 23 שעות

|

0

מוקפץ ברוטב מתקתק | מירב מלכה

לפני 23 שעות

|

0

על שמחה ועל "וולט" | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

0

דלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות | מירב מלכה.

לפני 2 ימים

|

0

הזדמנויות לחגוג? בואו ניצור אותן

לפני 2 ימים

|

0

אשכולית אדומה עם כל המעלות והתוספות

לפני 3 ימים

|

0

הבת שלי היא הכי מושלמת - הרכיבים מדברים בעד עצמם

לפני 3 ימים

|

0

איך יוצאים? בשמחה! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

חלת שום עסיסית | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

לא נותנים הזדמנות: חרם בעולם הילדים

לפני 4 ימים

|

1

סביח בפיתות פרנה ללא התפחה | מירב מלכה

לפני 4 ימים

|

0

תיווך נדל"ן- חלק ה' מהם דמי תיווך בשכירות/ עו''ד אסתי וייסלר

לפני 4 ימים

|

0

הגדרות זה לא להיות

לפני 5 ימים

|

3

תהליכים | אפרת ברזל

לפני 6 ימים

|

0

חודש של בשורות טובות

לפני 6 ימים

|

0

מפנקת במיוחד: עוגת שכבות קפה | חיה קסטיאל

לפני 7 ימים

|

10

תפתיעי אותם בשבת: קציצות דגים ברוטב אדום עשיר

לפני 7 ימים

|

0

חשיפה בלעדית: השיטה שמכשירה נשים בעולמה של הלכה

לפני 7 ימים

|

0

זעקת האישה העובדת: חוסר במעונות במגזר החרדי - מי לוקח את האחריות?!

לפני 7 ימים

|

4

מסיבת ההודיה הגיעה | סיון רהב-מאיר

לפני שבוע 1

|

0

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

5 תגובות

  1. כל הירקות שיש במקרר אפשר להכניס וכול פעם בגיוון שונה
    לפעמים לחתוך לקוביות או לרסק בפומפיה
    הירוקים מוסיפים המון
    ממומלץ לטבל את הסלט במיץ לימון וקצת שמן זית לטיבול שמוסיף המון: קצת מלח ופלפל שחור
    אני מכינה את הסלט מלילה לפני לקחת איתי לעבודה אני מרגישה שזה נותן לי המון
    זה לוקח 10-15 דק' (זמן אבל שווה!)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *