נמאס כבר סלט… באמת?

שיתוף ב email
שיתוף ב print

 

רבים מאיתנו אכלו בעבר במטבח של אמא סלט המורכב ממלפפון ועגבניה, ועוד פעם עגבניה ומלפפון, עד ש… די! היום אני לא אוכלת שוב עגבניה ומלפפון!. היום עם המודעות לנושא הבריאות, לאט ובשקט עוד ועוד ירקות מוצאים את דרכם לקערת הסלט שלנו. למעשה המגוון הוא אינסופי ומרהיב, ורק צריך לגלות מוכנות ולהיות פתוחים לטעמים חדשים.

מהפיכת ה"חסלט" גם היא הכניסה לחיינו ירקות רבים שעד אז היה עליהם ווטו. היום, לא תמצאו סלט ללא חסה, ויש עוד הרבה אפשרויות: סלרי, כרוב אדום ולבן, עלים ירוקים (שמיר, פטרוזיליה, נענע, כוסברה) ועוד. אז פשוט תפתחו את המקרר ותוציאו את כל מה שיש שם לתוך קערת הסלט (ועל איך להכניס לשם את כל השפע, נשוחח בהמשך)…

הנה כמה רעיונות לתוספות מעניינות שישדרגו את הסלט:

  • מה דעתכם על שילוב של ירקות מוקפצים או אפויים בתנור בסלט? מומלץ מאד (מתכון להלן)
  • תוספת של קוביות פירות שונים, טריים או משומרים כמו אגסים, בננות, אננס ועוד
  • חמוציות – איזה מאכל נהדר ובריא, שמשתלב כמעט עם כל דבר!
  • שקדים ואגוזים שונים – מלך, פקאן, קשיו ועוד. נכון, מוסיף קלוריות, אך משדרג בהרבה את טעם הסלט, כדאי להוסיף חופן קטן
  • זרעים וגרעינים – כמו דלעת, חמניה, פשתן, שומשום ועוד
  • ביצה קשה מגוררת – מוסיפה טעם שונה ועדין
  • רטבים – כדאי להגביל את כמות הרוטב מאחר שהוא תמיד יהיה על בסיס שומני, אבל גם להקפיד שהרוטב יהיה ממרכיבים בריאים כמו שמן זית, טחינה, מיץ לימון טבעי, ועוד.

כך תכינו סלט ירקות שכולם יריבו עליו:

  • כדאי להשתמש בירקות טריים ככל האפשר. מרגע הקטיף מתחילים הירקות לאבד את ערכם התזונתי.
  • כדאי מאד לחתוך את הסלט סמוך לשעת האכילה, זאת משום שהסלט מאבד במהירות ויטמינים לאחר החיתוך. אך גם סלט שנשאר במקרר מאתמול – עדיין ערכו רב עשרת מונים לעומת סלט שלא נאכל כלל…
  • רצוי לא לקלף את הירקות. רוב הויטמינים והמינרלים, וגם הסיבים התזונתיים נמצאים בקליפה או קרוב אליה.
  • אם רוצים לשמר סלט למחר, אין למלוח אותו. המלח גורם לירקות להגיר נוזלים ולההפך "סמרטוטיים".
  • את הסלט אפשר לתבל בשמן זית (רק מכבישה קרה!), מיץ לימון (ולא חומץ!), מעט מלח (עד שלא יהיה תפל), ועשבי תיבול שונים. אפשר להוסיף לסלט זרעים כמו חמניות ודלעת, או אגוזים ושקדים קצוצים למיניהם.
  • מיץ לימון – כדאי מאד לסחוט טרי. אם אין זמן (ולמי יש?) אפשר לסחוט בפעם אחת כמות גדולה, להקפיא בתבנית של קוביות קרח, ובכל פעם להוציא את כמות הקוביות הדרושה. לחילופין, אפשר לשמור במקרר עד שבוע מיץ לימון סחוט טרי (נוח להשתמש לשם כך בבקבוקון אישי של מים מינרלים).

סלט חסה כדאי לחתוך טרי, כיוון שעלי החסה משחירים.

 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

5 תגובות

  1. כל הירקות שיש במקרר אפשר להכניס וכול פעם בגיוון שונה
    לפעמים לחתוך לקוביות או לרסק בפומפיה
    הירוקים מוסיפים המון
    ממומלץ לטבל את הסלט במיץ לימון וקצת שמן זית לטיבול שמוסיף המון: קצת מלח ופלפל שחור
    אני מכינה את הסלט מלילה לפני לקחת איתי לעבודה אני מרגישה שזה נותן לי המון
    זה לוקח 10-15 דק' (זמן אבל שווה!)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.