לחמניות מושלמות:)

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

המצרכים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1 כוס סוכר 

1 כוס שמן 

2.5 כוסות מים פושרים

3 ביצים קטנות

אופן ההכנה

– בקערה מערבבים את המצרכים היבשים (להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים).

– להוסיף את המצרכים הלחים וללוש.

– ללוש במשך 10 דקות (במיקסר או ביד) ולהניח להתפחה שעה (או שניתן לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.

– ליצור את הצורות הרצויות (עיגול,קשר,ארוך,ביגלה ועוד) להניח לתפיחה של שעה.

– להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום.

– לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה של הלחמניות.

– אחרי שמוציאים את הלחמניות, כדאי לכסות בניר אפיה ומעליו מגבת כך הן נשמרות רכות ואווריריות.


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

4 תגובות

  1. הלחמניות כנראה מושלמות, אבל למה ברכתן מזונות? נראה לי שברכתן המוציא, המתכון דומה מאוד לחלה מתוקה רגילה. נראה לי שיש הבדל בין עדות ספרד ואשכנז לגבי הברכה על חלה מתוקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.