חומרים
המצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2.5 כוסות מים פושרים
3 ביצים קטנות
אופן ההכנה
– בקערה מערבבים את המצרכים היבשים (להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים).
– להוסיף את המצרכים הלחים וללוש.
– ללוש במשך 10 דקות (במיקסר או ביד) ולהניח להתפחה שעה (או שניתן לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
– ליצור את הצורות הרצויות (עיגול,קשר,ארוך,ביגלה ועוד) להניח לתפיחה של שעה.
– להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום.
– לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה של הלחמניות.
– אחרי שמוציאים את הלחמניות, כדאי לכסות בניר אפיה ומעליו מגבת כך הן נשמרות רכות ואווריריות.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
8 תגובות
יצא מושלם!
שמתי בתווך עיגולי הבצק קוביית שוקולד מריר וסגרתי ללחמניה עגולה,
ארוחת 10 מושלמת לביה"ס!
באמת טעימות!!!
יצא מושששש
תודה רבה
מדוע מזונות? אף לדעת האשכנזים לא ראיתי סיבה שלא לברך המוציא…
אנא תקנו את הכותרת
וואווו עכשיו הכנתי לחמניות מוווושלמותתתתתת
בהחלט מושלמות !!!
משלם אין דברים כאלו
הלחמניות אכן מושלמות!!!!
תודה רבה
הלחמניות כנראה מושלמות, אבל למה ברכתן מזונות? נראה לי שברכתן המוציא, המתכון דומה מאוד לחלה מתוקה רגילה. נראה לי שיש הבדל בין עדות ספרד ואשכנז לגבי הברכה על חלה מתוקה.