סוד השלבים להכנת חלות מוצלחות! / יוכבד אלקסלסי

שיתוף ב email
שיתוף ב print

חומרים:

2 כפות שמרים
שקית אבקת אפיה
500 מיל' מים פושרים (לא רותחים – כ3 כוסות חד פעמי לשתיה קרה)
כוס סוכר
קילו קמח
3/4 כוס שמן
כף מלח
כף משפר אפיה


אופן ושלבי ההכנה:

בקערת מיקסר לשים 2 כפות שמרים יבשים, שקית אבקת אפיה, מעליהם להוסיף 500 מיל מים פושרים עד חמים. לא רותחים (כ 3 כוסות חד פעמי לשתיה קרה) וכוס סוכר, ולהמתין 10 דקות שיתססו השמרים.
מעל להוסיף: קילו קמח מנופה, להתחיל לערבל ובהדרגה להוסיף 3/4כוס שמן,כף מלח ולאחר דקה כף משפר אפיה. מרגע זה לתת לישה של 10 דקות לפחות!!
לערבל במשך 10 דקות עד לבצק רך וקטיפתי.
לכסות ולתת תפיחה עד הכפלת הנפח לאחר מכן ליצור צורות.
מהרגע שסיימנו ליצור והחלות מונחות על נייר האפיה בתבנית, זה הזמן להדליק תנור על החום הגבוה 250 מעלות קו עליון ותחתון
בחורף ניתן לכסות או להניח במקום חמים, להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.
להבריש בביצה עם כף מים ולפזר שומשום, ולהכניס לתנור.
טיפ: כשהחלות /לחמניות מוכנות להוציא ולהניח בחוץ על גבי רשת התנור כדי למנוע רטיבות בתחתית!
בהצלחה!

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.