דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעתיים וחצי, 17 לחמניות
החומרים:
1 ק"ג קמח מלא 80%
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים – 128 מל' (לקמח מלא 1/7 3 כוסות מים)
3 כפות סוכר דמררה/ סילאן
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
2 כפות צ'יאה או בורגול עבה (או שניהם)
תערובת לציפוי הלחמניות:
1/2 כוס קצח או שומשום שחור,1 כוס פתיתי שיבולת שועל
שלמים, 1 כוס קינואה/ שומשום,1/2 כוס גרעיני חמניות/ דלעת קלופים.
ההכנה: מכניסים את המים הסוכר השמרים והצ'יאה (בורגול) לקערת הלישה ומתסיסים
במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח אבקת הסודה לשתייה ומתחילים ללוש .
מוסיפים את השמן והמלח ולשים במשך 10 דקות.
מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים ל- 17 חלקים שווים ( 788 גר') יוצרים מכל חתיכת בצק לחמנייה עגולה או
מאורכת.
מכניסים את כל המרכיבים של תערובת הציפוי לקערה גדולה ומערבבים.
מכינים קערה גדולה עם מים פושרים טובלים את הלחמניות לאחר מכן טובלים בתערובת
הציפוי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים במשך 20 דקות.
אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות במשך 15 דקות. להשחמה נאה.
הלחמניות טובות בהקפאה.
2 תגובות
לחמניות נהדרות..נראה לי שמצאתי את המתכון המושלם לחמניות מקמח מלא…תודה רבהההההה
יצא לי מושלם תודה על המתכון