לחמניות מקמח מלא בציפוי קראנצ'י / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעתיים וחצי, 17 לחמניות
החומרים:
1 ק"ג קמח מלא 80%
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים – 128 מל'  (לקמח מלא 1/7 3 כוסות מים)
3 כפות סוכר דמררה/ סילאן
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
2 כפות צ'יאה או בורגול עבה (או שניהם)


תערובת לציפוי הלחמניות:
1/2 כוס קצח או שומשום שחור,1 כוס פתיתי שיבולת שועל
שלמים, 1 כוס קינואה/ שומשום,1/2 כוס גרעיני חמניות/ דלעת קלופים.
ההכנה: מכניסים את המים הסוכר השמרים והצ'יאה (בורגול) לקערת הלישה ומתסיסים
במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח אבקת הסודה לשתייה ומתחילים ללוש .
מוסיפים את השמן והמלח ולשים במשך 10 דקות.
מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים ל- 17 חלקים שווים ( 788 גר') יוצרים מכל חתיכת בצק לחמנייה עגולה או
מאורכת.
מכניסים את כל המרכיבים של תערובת הציפוי לקערה גדולה ומערבבים.
מכינים קערה גדולה עם מים פושרים טובלים את הלחמניות לאחר מכן טובלים בתערובת
הציפוי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים במשך 20 דקות.
אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות במשך 15 דקות. להשחמה נאה.
הלחמניות טובות בהקפאה.

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.