חלות (נדירות) לשבת / מזל פנחס 

שיתוף ב email
שיתוף ב print
להביא לתסיסה:
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס מים חמימים
לערבב ולהניח כמה דקות כדי שהשמרים יתחילו לפעול ולתסוס.
חומרים בקערה :
קילו קמח מנופה (עדיפות לקמח מעל 12% חלבונים)
3-4 כפות סוכר
3 כוסות מים חמימים
רבע כוס שמן
כף גדושה מלח
אופן הכנה:
לערבב קמח וסוכר ולהוסיף את התסיסה תוך כדי לישה.
ולהוסיף בהדרגה 3 כוסות מים חמימים
כשהבצק מתחיל להתגבש להוסיף
את השמן.
ואחר כך כף גדושה מלח.
ללוש במיקסר או ביד לפחות 10 דקות.
לשמן קערה ואת הבצק ולכסות במגבת.
אחרי 10 דקות מנוחה ללוש שוב עד הכפלת הנפח.
לחלק לכדורים , כל כדור לרדד ולגלגל לרצועה .
ליצור צורות ולהתפיח עם ניילון מכוסה בטמפרטורת החדר שעה!
בינתיים לחמם את התנור על טורבו 190-200 מעלות .
להבריש את החלות 
עם חלמון ביצה+מעט מים+מעט סילאן (אופציונלי)
לפזר פרג/שומשום/קצח/ תערובת פיצוחים.
ולאפות 20 דקות חלות גדולות
ורבע שעה לחמניות.
כשהחלות יוצאות מהתנור להניח על רשת ולכסות במגבת.
ספרו לי כאן בתגובות איך יצא:)
שבת שלום
מזל

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

3 תגובות

  1. לא בטוח לי שהתכוונת לכוס מדידה של 250 כי הוספתי מלא קמח אבל התוצאה
    הלחמניות יצאו פלפיות עם מתיקות מעודנת אני כבר מחכה לבוקר לארוז לילדים לחיידר . הזכות שלך?❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.