להביא לתסיסה:
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס מים חמימים
חומרים בקערה :
קילו קמח מנופה (עדיפות לקמח מעל 12% חלבונים)
3-4 כפות סוכר
3 כוסות מים חמימים
רבע כוס שמן
כף גדושה מלח
אופן הכנה:
לערבב קמח וסוכר ולהוסיף את התסיסה תוך כדי לישה.
ולהוסיף בהדרגה 3 כוסות מים חמימים
כשהבצק מתחיל להתגבש להוסיף
את השמן.
ואחר כך כף גדושה מלח.
ללוש במיקסר או ביד לפחות 10 דקות.
לשמן קערה ואת הבצק ולכסות במגבת.
אחרי 10 דקות מנוחה ללוש שוב עד הכפלת הנפח.
לחלק לכדורים , כל כדור לרדד ולגלגל לרצועה .
ליצור צורות ולהתפיח עם ניילון מכוסה בטמפרטורת החדר שעה!
בינתיים לחמם את התנור על טורבו 190-200 מעלות .
להבריש את החלות
עם חלמון ביצה+מעט מים+מעט סילאן (אופציונלי)
לפזר פרג/שומשום/קצח/ תערובת פיצוחים.
ולאפות 20 דקות חלות גדולות
ורבע שעה לחמניות.
כשהחלות יוצאות מהתנור להניח על רשת ולכסות במגבת.
ספרו לי כאן בתגובות איך יצא:)
ספרו לי כאן בתגובות איך יצא:)
שבת שלום
מזל
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
3 תגובות
ואוו דודה מזל נדיר
לא בטוח לי שהתכוונת לכוס מדידה של 250 כי הוספתי מלא קמח אבל התוצאה
הלחמניות יצאו פלפיות עם מתיקות מעודנת אני כבר מחכה לבוקר לארוז לילדים לחיידר . הזכות שלך?❤️
איזהשמרים לשים יבשים זה טוב?