המצרכים:
3/4 כוס עד 1/2 1 כוסות חלב
4 תמרים
1 בננה קפואה או 50 גר' תותים קפואים
1-2 כפיות דבש
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן
אופן ההכנה:
חותכים את הבננה הקפואה לחתיכות או את התותים מה שבחרתן. מסירים מהתמרים את הגלעין. שמים את כל החומרים בבלנדר ומעבדים לקבלת מרקם חלק.
הערות:
השתמשתי ב-2 כפיות דבש.
במתכון המקורי דובר על 3/4 כוס חלב. בשבילי המרקם היה סמיך מידי, אז הגדלתי את הכמות בהדרגה עד לכוס וחצי, כך שקיבלתי מרקם שהיה מושלם בעיניי – נוזלי אבל סמיך כמו מילקשייק.
2 תגובות
אפשר להוסיף שקדים טחונים.
ולסוכרתיים לוותר על הדבש.
תמרים במקום תאנים
תודה על הכל
המתכון נראה טעים ביותר
שימו לב שבתאנים יש כמות גבוהה מאוד של תולעים וקשה מאוד לבודקה.
מצורף קישור להוראות בדיקת תאנים