5 מנות פרווה:
5 ביצים קשות
לחומוס עדשים כתומות
3 כוסות עדשים כתומות מבושלות במים לריכוך ומסוננות
כוס ממי בישול העדשים
7 שיני שום קצוצות
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף כמון
מלח לפי הטעם
כוס טחינה גולמית 100% שומשום מלא
מיץ מחצי לימון
לחציל האפוי
2 חצילים צרים ובינונים חתוכים לקוביות עבות ומומלחות
1 פלפל אדום שלם
1 פלפל צהוב שלם
חצי כוס שמן זית
לפסטו לימוני
חבילה של פטרוזיליה מופרדת לעלים שטוף ויבש
5 שיני שום
כף צנוברים
כף לימון כבוש קצוץ או שתי כפות מיץ לימון
מעט מלח
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
חומוס:
מכניסים למעבד מזון את העדשים השום והתבלינים, טוחנים מוסיפים טחינה לימון ומעט ממי הבישול
טועמים ומתקנים תיבול.
חציל:
מחממים תנור ל 200 מעלות
על תבנית התנור מורחים מעט משמן הזית ומכניסים ל 10 דקות
מנגבים את החצילים ומסדרים באופן שווה על התבנית, מניחים ליד את הפלפלים.
מורחים על החצילים את השמן, אופים להשחמה.
מקררים קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות, מערבבים יחד עם החציל.
פסטו:
טוחנים במעבד מזון את הפטרוזליה, שום, צנוברים ,הלימון והמלח, מוסיפים בזרם דק את השמן זית למרקם חלק.
אופן הרכבת המנה: בצלחת עגולה מניחים 3 כפות גדושות מהחומוס ופותחים לצורה עגולה, מניחים במרכז 2 כפות
מהחציל ומסדרים בצורה נאה את הביצה והפסטו, מקשטים מעל בצנוברים ושמן זית ומגישים ביחד עם פיתות מכוסמין
וחמוצים
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי
3 תגובות
וואו
נראה טובבבבב??????
אורטל נראה ממש מפנק, אהבתי את החומוס עדשים
מוצלח ביותר!!!
בהצלחה!?
מתכון בריא קל ונוח למריחה, בתור סלט עם כל דבר.
רשמתי לי את המתכון במחברת
אכן חומרי גלם איכותיים ולא יקרים.
התברכתם בכישרון ועליתם ברמה הקמפוס המנצח