מרק בצל צרפתי / ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק גורמה מעודן. מעולה בגרסה חלבית עם קרוטונים, טוסטונים וגבינה צהובה מוקרמת, וגם בגרסה פרווה או בשרי, קלאסיקה צרפתית במיטבה

החומרים הדרושים:

100 גר' חמאה + 2 כפות שמן או שמן לטיגון

חצי כוס קמח

1.5 ק"ג בצל פרוס

6 שיני שום

2 כוסות יין אדום יבש למרק חלבי או לבן יבש למרק פרווה

3 ליטר ציר ירקות או מים למרק חלבי או פרווה

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

מעט טימין

להגשה:

250 גר' גבינה צהובה מגוררת

טוסטונים/ קרוטונים :

1 בגט

מלח

פלפל שחור גרוס

2 גבעולי תימין

כפית אורגנו

חמאה או שמן זית למריחה

אופן ההכנה:

  1. מרק- ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים, מערבבים מדי פעם עד להזהבה קלה, כ20 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את הקמח לסיר, מערבבים עד לספיגת הקמח וקבלת מרקם דביק במעט.
  3. מוסיפים את היין האדום או הלבן והמים, מתבלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 30-40 דק'.
  4. קרוטון – פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות. או לקוביות מערבבים בקערה את עשבי התיבול והשמן. מברישים בנדיבות את פרוסות הבגט, או קוביות הבגט, מעבירים לתבנית ואופים בטמפ' של 180 מעלות במשך כ – 20-30 דק'.
  5. יוצקים מהמרק לקערה, מניחים פרוסת טוסטון או קרוטונים,
  6. למרק חלבי- מפזרים גבינה צהובה, מחממים בתנור או במיקרוגל, ומגישים מיד כשהגבינה הצהובה נמסה.

 

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן