להביא את ראש השנה לסוכה: מוס דבש ותפוחים מקורמלים בקישוט ג'לי רימונים/ מרים אלחדד

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון קצת יותר מורכב אבל שווה כל ביס. אם אין לך כוח להתקשקש שימי את המוס בכוסות. אם תוסיפי לו גם את התפוחים המקורמלים בכלל יצא מדהים.

לתפוחים מקורמלים

3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות

100 ג' סוכר (3/4 כוס)

15 ג' מרגרינה/חמאה

אופן ההכנה:
ממיסים סוכר וחמאה עד להיווצרות קרמל . מוסיפים תפוחים ומקרמלים על אש קטנה כמה דקות עד שהתפוחים רכים.

למוס דבש

200 ג' חלב או חלב סויה

140 ג' דבש

80 ג'  חלמונים (4 )

10 גרם סוכר

8 ג' גלטין מומס ב48 ג' מים

200 ג' שמנת מתוקה או צימחית.

אופן ההכנה:
מחממים חלב ודבש. טורפים חלמונים וסוכר. שופכים חלב על החלמונים ומחסירים לאש עד להסמכה קלה. (83 מעלות) שופכים על הגלטין שספח את המים. טוחנים. מקררים. מקציפים שמנת להקצפה במרקם יוגורט (הקצפה קלה) ומאחדים.

שופכים לתבנית רצויה חצי גובה. שמים תפוחים מקורמלים ומוספים מוס עד למעלה. מקפיאים לפחות 6 שעות בהקפאה עמוקה

לקישוט: ציפוי ספריי שנותן את המראה הקטיפתי 

200 ג' שוקולד לבן

200 ג' חמאת קקאו

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו ומרססים עם מרססת על הקינוח הקפוא.

לג'לי רימונים:

300 ג' מיץ רימונים  100% פרי 

60 ג' סוכר 

4 ג' אגר אגר (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות) 

2 ג' ג'לטין +12 ג' מים.

מעט צבע מאכל אדום

אופן ההכנה:
ממיסים ג'לטין במים .מערבבים אגר אגר עם מעט סוכר. מחממים את המיץ רימונים עם הסוכר הנותר. מוסיפים אגר אגר עם הסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים מיד את הספוג שנוצר מהג'לטין. מוסיפים צבע מאכל. מערבבים היטב. שופכים על החורים  שבקינוח הקפוא .

שנה טובה ומתוקה!

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.