במתכון הזה נפטרים מהמלוואח שנשאר, ומהשימורים שקיבלתם במשלוחי המנות בפורים☺
8 עלי מלאווח מופשרים.
מצרכים למלית:
חבילת מלפפון חמוץ או זיתים
2-3 חבילות נתחי טונה
4 כפות מיונז
קורט פלפל שחור
ומלח לפי הטעם.
להברשה:
1 ביצה טרופה עם כפית מים ביצה טרופה
כחצי כוס שומשום
לפיזור על המאפה לפני האפיה
אופן הכנת המלית:
חתכי לקוביות גסות את המלפפון החמוץ, אחר כך הכניסי לקערה את כל החומרים של המלית, וערבבי היטב.
אופן ההכנה:
- הניחי מלאווח על נייר אפיה, וצקי על חציו מלית.
- קפלי את הקצוות ולחצי לסגירה בצורת חצי ירח.
- הברישי בביצה ופזרי שומשום
- לחמם תנור לחום בינוני של 170 מעלות
- אפי לכרבע שעה – 20 דקות עד להזהבה.
הצעת הגשה: ניתן להגיש עם ירקות חתוכים ,ביצים קשות, גבינות ורטבים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן