יום שני

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

09/09/2024

לאישה החרדית

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

09/09/2024

|

יום שני

לכבוד חג הקציר: חלת אלומה / ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שלוש שעות, כמות לשלוש חלות גדולות.

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2.5 כוסות מים פושרים ( 600 מל' מים)

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

1 כפית אבקת אפייה

לזרייה- 1 כוס שומשום לבן   .1 כוס קצח או שומשום שחור . 1 כוס פתיתי שיבולת שועל גסים.

להברשה לפני האפייה -2 חלמונים טרופים עם 2 כפות מים קרים וקורט מלח

הכנת הבצק- מכניסים מים סוכר ושמרים לקערת הלישה ומתסיסים במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומתחילים ללוש מוסיפים את המלח והשמן. לשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים.מקמחים את הבצק בקמח ומכסים ביריעת ניילון .מעבירים למקרר להתפחה למשך שעתיים.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים (600 גר' כ"א).   כאשר מעצבים חלה אחת חשוב לשמור את שאר הבצק במקרר

מורידים מהבצק 15 חלקים במשקל 80 גר'  .יוצרים רצועות  ארוכות  ומניחים אותן זו לצד זו על נייר אפייה מעלים את הצדדים ליצור מראה של שיבולים משתפלות.

מחלקים את הבצק הנותר לפיסות בצק קטנות. מרדדים כל פיסה לאליפסה מאורכת באורך 10 ס"מ. חותכים את קצות האליפסה משני הצדדים עד המרכז כדי ליצור את התפרחת. ומניחים בקצות הרצועות מרדדים שתי רצועות בצק באורך 20 ס"מ ורוחב 5 ס"מ כדי ליצור את הסרט הקושר את האלומה.מניחים על החלק הצר של האלומה משני הצדדים ויוצרים קשר כאשר הקצוות משתפלים החוצה.חותכים חתך באורך 4 ס"מ בקצה הסרט .  כך מעצבים שלוש חלות .

מעבירים את נייר האפייה לתבנית ומברישים היטב בחלמונים הטרופים. מפזרים על התפרחת פתיתי שיבולת שועל שומשום וקצח.   מתפיחים במשך 15 דקות. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 25 דקות עד השחמה של החלות.

החלות נשמרות בהקפאה.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים