כל התוכן המעניין לאישה החרדית
שבת
|
י״ב בניסן ה׳תשפ״ד
|
20/04/2024

לכבוד חג הקציר: חלת אלומה / ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שלוש שעות, כמות לשלוש חלות גדולות.

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2.5 כוסות מים פושרים ( 600 מל' מים)

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

1 כפית אבקת אפייה

לזרייה- 1 כוס שומשום לבן   .1 כוס קצח או שומשום שחור . 1 כוס פתיתי שיבולת שועל גסים.

להברשה לפני האפייה -2 חלמונים טרופים עם 2 כפות מים קרים וקורט מלח

הכנת הבצק- מכניסים מים סוכר ושמרים לקערת הלישה ומתסיסים במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומתחילים ללוש מוסיפים את המלח והשמן. לשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים.מקמחים את הבצק בקמח ומכסים ביריעת ניילון .מעבירים למקרר להתפחה למשך שעתיים.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים (600 גר' כ"א).   כאשר מעצבים חלה אחת חשוב לשמור את שאר הבצק במקרר

מורידים מהבצק 15 חלקים במשקל 80 גר'  .יוצרים רצועות  ארוכות  ומניחים אותן זו לצד זו על נייר אפייה מעלים את הצדדים ליצור מראה של שיבולים משתפלות.

מחלקים את הבצק הנותר לפיסות בצק קטנות. מרדדים כל פיסה לאליפסה מאורכת באורך 10 ס"מ. חותכים את קצות האליפסה משני הצדדים עד המרכז כדי ליצור את התפרחת. ומניחים בקצות הרצועות מרדדים שתי רצועות בצק באורך 20 ס"מ ורוחב 5 ס"מ כדי ליצור את הסרט הקושר את האלומה.מניחים על החלק הצר של האלומה משני הצדדים ויוצרים קשר כאשר הקצוות משתפלים החוצה.חותכים חתך באורך 4 ס"מ בקצה הסרט .  כך מעצבים שלוש חלות .

מעבירים את נייר האפייה לתבנית ומברישים היטב בחלמונים הטרופים. מפזרים על התפרחת פתיתי שיבולת שועל שומשום וקצח.   מתפיחים במשך 15 דקות. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 25 דקות עד השחמה של החלות.

החלות נשמרות בהקפאה.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני 2 ימים

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 2 ימים

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 3 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 3 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 4 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 4 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 4 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 4 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 5 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 5 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 5 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 5 ימים

|

0