מצרכים:
2 גמבות
גזר
קישוא
בצל סגול
רבע כרוב לבן
פטריות – טריות או משימורים
מעט שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, חצי כפית אגוז מוסקט. חצי כפית זעתר/אורגנו
להקרמה:
שמנת חמוצה ושמנת לבישול 9 אחוז שומן.
רוטב צ'ילי מתוק
ההכנה:
קולפים את הירקות הזקוקים לקילוף וחותכים את כל הירקות לרצועות דקות.
מחממים את השמן זית במחבת ומוסיפים את הירקות, מאדים עד לחצי ריכוך למשך כ-20 דקות. (אפשר להוסיף קצת מים עם רוטב צי'לי כדי שלא ישרפו)
מוסיפים על הירקות את השמנות והתבלינים, מוסיפים כ-1/3 כוס רוטב צ'ילי (למי שאוהבת, לא חובה) מרתיחים עד לביעבוע הרוטב והתרככות מלאה של הירקות.
* אפשר לעשות את אותו תהליך באפיה בתנור.
בתיאבון ובהנאה!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן