אין ספק שזה הדבר שאנחנו רוצים בסופו של יום, לראות את הילדים שלנו מאושרים, שמחים ונהנים. וזה תקף גם בחופש. אחרי שתכננו, בררנו התאמנו ושילמנו ממיטב כספנו על חופשה משפחתית, הציפיה לראות את כולם מרוצים ומחויכים.
אלו שלושת הצעדים שיעזרו לכם להגביר שיתוף פעולה והנאה בקרב הילדים ובעיקר, למקסם את החוויה המשפחתית.
- הטרמה: ספרו לילדים מראש על החוויה שעומדת להיות, לאן הם צפויים להגיע. האם מצפה להם נסיעה קצרה/ארוכה, האם המקום שאליו יגיעו מקורה/פתוח. תארו להם מה הם עומדים לראות. הידיעה מראש מעניקה לילדים ביטחון. ילדים בטוחים = ילדים רגועים יותר. כאשר ילדים יודעים מראש, קל להם יותר להתאים את הציפיות, להימנע מאכזבות ולהנות הרבה יותר. אנחנו, כמארגני היציאה, יודעים מה מצפה לנו, הם לא. כידוע, הדמיון של הילדים פורה וכשאנחנו אומרים: 'פארק' או 'צימר' כל אחד מפליג בדמיונו לחוויה משלו, וזה בסדר. יחד עם זאת כדאי לכוון אותם לקראת מה הם עומדים. כשילד יודע שמצפה לו נסיעה ארוכה, הוא נערך מחשבתית ורגשית בהתאם. כשילד יודע שהפעם ויתרתם על נוחות של מיטות לטובת מיקום מאוד מיוחד, הציפיות והתגובות שלו יהיו בהתאם.
- הכלה: כל ילד מגיב אחרת לסיטואציה. אי אפשר לצפות לתגובה דומה מכולם. לכל ילד תחומי עניין אחרים וחוויות מועדפות. האחד 'יעוף' על מתקן בלונה פארק והשני יפחד ממש. ההכלה מורידה מתח ומאפשרת לילד לצאת מאזור הנוחות שלו, כלומר: לשתף פעולה גם כאשר הוא פחות מתחבר לפעילות/חוויה.
- שיתוף: בגילאים בוגרים יותר, שתפו את הילדים בתהליך בחירת הפעילות; הציגו בפניהם את הלבטים, שאלו אותם מה הם מעדיפים, אלו סוגי פעילות הם אוהבים, תנו להם לבחור בין שתי ברירות. בטוחה שהם יפתיעו אתכם… השיתוף מעניק לילדים תחושת שייכות וחיבור. ילד בוחר, נושא באחריות להפיק את מירב ההנאה מהפעילות שבחר. אינה דומה פעילות/טיול שהילדים היו שותפים בבחירה שלו לפעילות ש'הוכתבה' להם. השיתוף נותן מענה לצורך בשליטה על המצב, בפרט אצל מתבגרים, הם מרגישים שסומכים עליהם, מה שמגביר אצלם את תחושת האחריות, ממילא תראו אותם נושאים יותר בעול, יוזמים ומשתפים פעולה במהלך החופשה, זה שלהם! אכפת להם!
מאחלת לכולם המשך חופשה נהדרת. שניסע לשלום, נחזור לשלום והעיקר – עם חיוך על הפנים😊
חני ברים, מנחת הורים מוסמכת.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:




