מצרכים:
- 1 ק"ג אפונה יבשה ירוקה
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- מעט שמן
- 3 גזרים (לא חובה)
- תבלינים: 3 כפות אבקת מרק, כף כמון, מלח, פלפל שחור טחון, אבקת כוסברה טחונה.
אופן ההכנה:
- משרים את האפונה כשעה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים, מוסיפים את הגזר ואת האפונה היבשה ומערבבים קלות.
- מוסיפים מים רותחים באופן שיכסה פי 1.5 מכמות התכולה.
- מתבלים ומשאירים לרתיחה על אש גבוהה למשך כארבעים דקות
- כאשר האפונה מתרככת מנמיחים את האש ומוודאים שהמים ברובם התאדו, בעזרת ממעך מועכים את תכולת הסיר.
- מבשלים עוד כעשר-עשרים דקות על אש נמוכה ומתקנים תיבול, מכבים את האש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מגישים חם ואוכלים בהנאה, ניתן להוסיף קרוטונים.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן