יום חמישי

|

|

03/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

03/10/2024

|

יום חמישי

ראש חודש כסלו כבר עבר… חנוכה בפתח!

חומרים
  • 7 כוסות קמח (1 קילו)
  • 2/3  כוס סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 שקית + 2 כפות שימרית (או 80 גרם שמרים טריים)או 5 כפות שמרים יבשים
  • 5 ביצים
  • 2 חלמונים (הצהוב)
  • 100 גרם מרגרינה/ חמאה (בטמפרטורת החדר – חשוב) חתוכה לקוביות –
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות ברנדי או רום לבן
  • ריבה בטעם תות שדה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

להכניס את הקמח לקערת המיקסר עם וו לישה ולהוסיף את המים, השמרית והסוכר וללוש במהירות איטית.
לאחר כ- 4 דקות של לישה מוסיפים לתערובת את הביצים והברנדי.
לאחר עוד 4 דקות מוסיפים את קוביות המרגרינה (או החמאה) ובסוף את כפית המלח.
נותנים למיקסר להמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק ויפה.
מכניסים את התערובת לקערה גדולה, מכסים בניילון מקומח, ממתינים להתפחה במשך שעה עד שעה-וחצי, להכפלת נפח הבצק.

לוקחים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-כ 26 חתיכות, לוקחים חתיכת בצק לידיים ומהדקים היטב לצורת כדור ומגלגלים בשתי ידיים כדור בגודל כ-6 סנטימטר (מעט יותר גדול מגודל כדור פינג פונג).

את הכדורים מניחים על משטח משומן (חשוב) בהפרש של 5 סנטימטר מאחת לשניה (שיהיה רווח גדול ולא ידבקו בזמן התפיחה). למניעת התייבשות מברישים אותם במעט שמן או לכסות בניילון גדול, ממתינים עד להכפלת הנפח (שעה עד שעה וחצי, לפעמים יותר תלוי בטמפרטורת החדר).

 
הקטע המכריע הוא הטיגון וזה סוד הסופגניות שיהיו מצלחות:
לאחר הכפלת הנפח יש לחמם שמן עמוק בלהבה מתחת להבה בינונית (אסור שהשמן יהיה רותח כמו בצ'יפס), מרימים את הסופגניות מהמשטח המשומן בעדינות רבה כדי לא להרוס להם את הצורה והטפיחה היפה. מכניסים לסיר בעדינות כאשר הצד העליון הנפוח נכנס כשפניו אל תוך השמן (צריך להיות בעבוע קל מאד סביב הסופגניה, אם יש בעבוע ישר עם כניסת הסופגניה לשמן, יש להנמיך את הלהבה). לאחר הזהבה (כ-2 דקות) שרואים את הפס הלבן בסופגניה הופכים, וממתנים שוב כ-2 דקות. 

מוציאים למגש עם נייר סופג, ממתינים כ 3-5 דקות, ומזליפים לתוכם ריבה על ידי מזרק זילוף  או שק זילוף.
מעל הסופגניות מפזרים אבקת סוכר.


להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים