למרות הסגר: הדרך המקורית והמיוחדת לברך עם מתכון מוצלח / לאה דהאן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

חלות לשבת ולחג:

החומרים

1 קילו קמח

2 כפות גדושות בשמרים יבשים

1/4 כוס שמן

2 וחצי כוסות מים חמים

כף מלח

6 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מניחים את המלח בתחתית הקערה ומעליו את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים במיקסר במהירות נמוכה.

מוסיפים בהדרגה את המים החמים עד לקבלת בצק רך ולא רטוב מדי.

לשים את הבצק שתי דקות נוספות ומוסיפים את השמן בהדרגה עד שיבלע.

ממשיכים ללוש את הבצק במהירות נמוכה כעשר דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, מכסים אותו ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.

חובטים בבצק להורדת הנפח ומשאירים להתפחה של שעה נוספת.

יוצרים צורות ומכניסים לאפיה.

שימי לב:

כדי לקבל חלות רכות, יש להניח תבנית עם מים בתנור ומעליה את התבנית עם החלות לאורך האפיה.

כדי לקבל בצק אוורירי, יש לרדד את הבצק דק, לגלגל לרולדה ורק אז ליצור צורה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

  1. מתכון מדהים מדהים!!!!
    מניסיון הוא תמיד יוצא טוב ומי שמתאמנת עליו הרבה יוצא לה עוד יותר טוב ממליצה בחום!!
    תודה לאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.