תמונה: דיתי פולישוק למעקב אחרי דיתי לחצי כאן
3 חלות
1 ק״ג קמח לבן מנופה
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
450 מ״ל מים בטמפרטורת חדר
100 מ״ל שמן (חצי כוס)
60 גרם דבש (6 כפות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
2 ביצים
כף מלח
ביצה להברשה
3 תפוחים שלמים ירוקים/אדומים
דבש ומעט מים לזיגוג אחרי אפיה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה .
מניחים קמח שמרים סוכר שמן דבש ביצים.
מתחילים לערבל ומוסיפים מים .
אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית
מוסיפים מלח בודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה
אם הבצק מעט יבש מוסיפים כף שתיים של מים.
הוספת נוזל תלויה במזג אוויר ובסוגי קמח.
לשים במיקסר עוד כ7 דקות .
מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.
מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.
לתפוחים:
חותכים כל תפוח בחלק העליון מרוקנים את פנים התפוח.
לאחר שעה שהבצק תפח מחלקים את הבצק לרצועות 200 גרם לרצועה.
מגלגלים וקולעים חלה מ3 רצועות (צמה)
מלפפים סביב התפוח(כמו בתמונה)
מכסים את התבנית במגבת נקיה .
ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
בנתיים מחממים תנור ל200 מעלות.
ומברישים בעדינות את החלה בביצה.
אופים 20-25 דקות עד הזהבה יפה.
(את מכסה התפוח אופים פחות זמן (5 דקות מספיק)
ממלאים דבש בתוך התפוח לפני הגשה.
החלה במיטבה כשהיא טריה אפשר להקפיא ללא זיגוג הדבש והתפוח עטופה היטב.
מפשירים ומחוממים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות.