בצק לפסטה ביתית
500 גר קמח רובינפלד לבן
4 ביצים
2 כפות מים
2 כפות שמן זית
1 כף מלח
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח ומלח יחד
מעבירים את הקמח למשטח עבודה ויוצרים באמצע גומה בתוכה שמים את הביצים השמן והמים וטורפים בעזרת מזלג לאט לאט עד קבלת בצק אחיד
לשים טוב טוב הכל יחד
מחלקים את הבצק ל2
מרדדים את הבצק ומעבירים במכונת פסטה
עד העובי הרצוי
פורסים דק דק לקבלת פטוצ'יני
ומקמחים את הפסטה
מיבשים מעט במשטח או תולים אותם על שוליים של קערה
מרתיחים מים עם מלח
ומבשלים את הפסטה עד רמת עשית אל דנטה
מכינים רוטב שאוהבים ומכניסים את הפסטה לרוטב
רוטב רוזה עם פסטו לפסטה:
30 גר חמאה
4 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק עגבניןת
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף פסטו
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
חצי כפית טימין
1 כף שטוחה סוכר
אופן ההכנה:
במחבת ממיסים חמאה ומטגנים את השום לחצי דקה מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק מערבבים יחד
מוסיפים את השמנת והפסטו ומערבבים יחד
כשהרוטב הופך לאחיד מכניסים את הפסטה ומערבבים
מגישים חם
ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן